Ana uçağıyla ana ziyareti iddiası

Ana uçağıyla ana ziyareti iddiası

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakın bir ismin Ana uçağıyla annesini ziyaret ettiği iddia edildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sağ kolu olan siyasi bir ismin, Ramazan Bayramı’ndan önce annesini ziyaret etmek için ANA uçağını kullandığı öne sürüldü.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre uzun yıllar Davutoğlu’nun yanında yer alan ve ‘kara kutusu’ olarak bilinen AKP’li isim, Ramazan ayının son günlerinde ilginç bir ziyaret gerçekleştirdi.

Başbakanlık uçak havuzunda yer alan ANA uçağıyla Ankara’dan İstanbul’a gitti. Uçakta personel dışında sadece AKP’li isim vardı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A İLETİLMİŞ

Kişiye özel devlet uçağının yaptığı bu uçuş Beştepe’ye aktarıldı. Adeta şikayet gibi yansıtılan bu bilgiler Saray tarafından not edildi. Ancak bu konuda Başbakanlık ile bir diyaloga girilmedi.

BAŞBAKANLIK UÇAK HAVUZU

Devletin zirvesinde yer alan kişiler için bir süredir ‘uçak havuzu’ sistemi kullanılıyor. TBMM Başkanı, Başbakan, Bakanlar ve üst düzey bürokratlar için havuzdaki uçaklardan biri tercih ediliyor. Gidilecek mesafe ve heyetin büyüklüğü hangi uçağın kullanılacağını belirliyor. Başbakanlığın havuzunda kuyruk tescili TC-ANA, TC-DAP, TC-ATA, TC-GAP olan uçakları bulunuyor.