Bu iki gelişme herkesi çileden çıkardı !

Bu iki gelişme herkesi çileden çıkardı !

Rıza Sarraf'ın kaçak yalısına izin var, Beşiktaş’ın stadına yok !

İşadamı Reza Zarrab (Rıza Sarraf), Kanlıca sahilinde toplam üç yalıdan oluşan Mehmet Arif Bey Yalıları’ndan ikisini 2011 yılında eşi Ebru Gündeş’e hediye olarak almış ardından tadilat çalışması başlatmıştı. Dünden bu yana gazetelerdeki haberlere göre, Osmanlı döneminde inşa edilen ve tarihi eser olarak tescil edilen yalılarda Zarrab’ın kaçak inşaat yaptığı iddia edilmişti.

Tadilat sonunda her iki yalının da silueti tamamen değiştiği görülürken, yalılardan birinin 3 kattan 4 kata çıkarıldığı anlaşılmıştı.

Gündeme bomba gibi oturan haberin ardından basında ve sosyal medyada, hükümete yakın işadamına ait bu yapıyı kimsenin yıktıramayacağı ya da mühürletemeyeceği yorumları yapılmıştı.

Tam da bu sırada, bugün yaşanan bir gelişme herkesi şaşırttı. Beşiktaş taraftarlarının sabırsızlıkla bitmesini beklediği Vodafone Arena Stadyumu’ndaki çatı inşaatı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dün mühürlendi.

Eylül ayına yetiştirilmesi için yoğun şekilde çaba sarf edilen stadın çatı yüksekliği izin alınandan da kısa yapılıyor. Buna rağmen belediyenin inşaatı durdurması, özellikle Beşiktaş taraftarını çileden çıkardı.

Özellikle sosyal medyada “Rıza Sarraf’a var da Beşiktaş’a hakkı olduğu inşaat neden yok” yorumları artıyor.