CHP'de AK Parti'ye karşı sert sesler yükseliyor !

CHP'de AK Parti'ye karşı sert sesler yükseliyor !

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Ak Parti’yle koalisyona karşı olduğunu belirtti.

Seçimlerde hiçbir partinin tek başına iktidar olacak oyu alamamasının ardından başlayan koalisyon tartışmaları ve hesapları tüm hızıyla devam ediyor. Partiler ‘resmi temaslar başladı’ açıklaması yaparken, karşılıklı demeçlerle koalisyon hesapları kamuoyunda tartışılıyor. CHP, HDP ve MHP’nin içinde yer alacağı ‘üç koalisyon’ ihtimali, MHP’nin tavrı nedeniyle ortadan kalkınca, gündeme AK Partili ihtimaller geldi. MHP lideri Bahçeli böyle bir koalisyona sıcak bakmadığını açıklamış, MHP ve AK Parti arasında görüşme yapıldığı iddiaları da yalanlanmıştı. Kulislerde en çok konuşulan ihtimal CHP- AK Parti koalisyonu oldu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Başbakan Davutoğlu arasında basına yansıyan ‘sıcak mesajlar’dan sonra bu ihtimal daha çok konuşulurken, CHP içinden itirazlar da yükselmeye başladı. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Twitter hesabından dün şu açıklamayı yaptı:

‘İkna turu başlamış’

“Bakan koltuğuna meraklı arkadaşlar partiden istifa edip AKP ye katılarak koltuk sahibi olabilirler,bari partiyi kullanmasınlar,yazıktır! Herkes bunu bilsin ki AKP ile koalisyon kurup onlara koltuk değneği olmak partiyi bitirir ve biz buna müsaade etmeyeceğiz!. Duyduğuma göre bazı MV’lerimiz,AKP ile koalisyonu hazırlamak için örgütü ikna turlarına başlamış!.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da dün Battalgazi Belediyesi’nde  gerçekleştirilen CHP Malatya  İl Danışma Toplantısı’nda şunları söyledi:

‘Yedek lastik olmayız’

“Cumhuriyet Halk  Partisi hiçbir partinin yedek lastiği olmayacaktır. Hiç  kimsenin koltuk değneği olmayacaktır. Şimdiye  kadar savunmuş olduğu ilkeler hep en ön planda olacaktır. O ilkelerin olmadığı  bir koalisyonda, ortaklıkta asla olmayacağımızı örgütümüzün bilmesini istiyorum. AK Parti’siz bir koalisyon olması gerekir. Ancak CHP Türkiye için sorumluluk almaya hazırdır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakan olması gerekiyor.  Kılıçdaroğlu’nun başbakan olması Türkiye’ye barış getirecektir, huzur  getirecektir.”

Partide sıkı yönetim

CHP’de, olası koalisyon seçenekleri gözetilerek sıkıyönetim ilan edildiği belirtildi. Habertürk’ün haberine göre Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, milletvekillerinin olası koalisyon seçenekleri konusunda parti yönetiminden izin almadan açıklama yapmaları, yasaklandı. Milletvekilleri, ancak grup başkanvekillerinin izniyle açıklama yapabilecek. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Eski alışkanlıklarımızı kenara bırakacağız. Yeni yasama döneminde grup disiplinine önem vereceğiz. Hassas konulara ilişkin araştırma, soruşturma ve soru önergeleri ile kanun tekliflerini Genel Başkan’ın talimatı, grup yönetiminin onanıyla Meclis Başkanlığı’na vereceğiz” dedi.