CHP'de Parti Meclisi üyeleri belli oldu

CHP'de Parti Meclisi üyeleri belli oldu
Güncelleme:

CHP'de Parti Meclisi seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nun listesinden 10 isim PM'de yer bulamazken, en yüksek oyu Haluk Koç aldı.

İki gün olarak planlanan kurultay; 52 Parti Meclisi (PM) üyesi ile 15 kişiden oluşan YDK üyelerinin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından aday gösterilen 12 kişiden Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'nun (BYKP) 8 üyesinin belirlendiği 3. günün sabahında sonuçlandı. 

PM için 488, YDK için de 108 kişinin başvuruda bulunduğu seçimin resmi olmayan sonuçları 6,5 saat süren sayımın ardından ilan edildi.

İlk olarak BYKP ve YDK sonuçlarının açıklandığı kurultayda, kadın ve gençlik kotası uygulanmamış haliyle 52 kişiden oluşan PM listesi de divan tarafından okundu. Parti Meclisi'nin 8 üyesi ise daha önce açıklanan Bilim Yönetim ve Kültür Platformu kontenjanından PM'ye girecek.

KILIÇDAROĞLU'NUN ANAHTAR LİSTESİ DELİNDİ

Kotaların uygulanmasının ardından resmi olarak duyurulacak sonuçlara göre, Kılıçdaroğlu'nun "anahtar listesi"nde bulunan 42 isim PM'ye seçilirken, 10 isim ise seçilemedi. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesindeki YDK üyelerinin tamamı ise seçilmeyi başardı. 

En fazla oyu (692) alan Haluk Koç'un yanı sıra Kılıçdaroğlu'nun listesinde bulunan Seyit Torun 583, Veli Ağbaba 541, Aykut Erdoğdu 526, Çetin Osman Budak 513, Öztürk Yılmaz 478, Bülent Tezcan 439 ve Tekin Bingöl 425 oy alarak seçildi.

MYK üyelerinden Yasemin Öney Cankurtaran ve Kamil Okyay Sındır'ın aday olmadığı seçimlerde, Prof. Dr. Lale Karabıyık ise Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan PM'ye girmeyi garantileyen 9'uncu MYK üyesi oldu.

TANRIKULU VE BEKAROĞLU LİSTE DIŞI

Sezgin Tanrıkulu ve Mehmet Bekaroğlu, Kılıçdaroğlu'nun listesinde bulunmalarına rağmen PM üyeliği için yeterli oya ulaşamadı. Kılıçdaroğlu'nun listesinde olup da delegeden yeterli oyu alamayan diğer isimler ise Ekrem Kerem Oktay, Umut Tekin, Ali Rıza Yılmaz , Ali Hikmet Akıllı, Erbil Aydınlık, Celal Çelik ve Fatma Güner oldu. 

LİSTEYE GİREN İSİMLER

Parti Meclisi üyeleri şu isimlerden oluştu:
“Gamze İlgezdi, Sera Kadıgil, Yavuz Karan, Yıldırım Kaya, Haluk Koç, Bülent Kuşoğlu, Hakkı Süha Okay, Faik Öztrak, Ali Öztunç,
Gamze Pamuk Ateşli, Oğuz Kaan Salıcı, Orhan Sarıbal, Selin Sayek Böke, Yaşar Seyman, Gamze Taşcıer, Ayça Taşkent, Bülent Ecevit Tatlıdil, Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak, Seyit Torun, Pınar Uzun, Öztürk Yılmaz, Gökan Zeybek, Onursal Adıgüzel, Veli Ağbaba, Haydar Akar, Gülizar Biçer Karaca, Tekin Bingöl, Çetin Osman Budak,
Emre Çam, Mehmet Ali Çelebi, Ünal Çeviköz, M.Gül Çiftçi, Semra Dinçer, Emine Gülizar Emecan, Sevda Erdan Kılıç, Aykut Erdoğdu, Muharrem Erkek,
Ali Haydar Hakverdi, Akif Hamzaçebi, Turan Hançerli, Müslüm Sarı, Haluk Pekşen, Gökhan Günaydın, Tuncay Özkan, Necati Yılmaz, Gaye Usluer, Ali Şeker, Erdal Aksünger,Eren Erdem, Gülçin Timur ve Zilhan Cihaner.”

İLK OLARAK BYKP SEÇİMLERİ YAPILMIŞTI

CHP'de Parti Meclisi'ne giren ilk isimler önceki saatlerde belli olmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 12 adayın gösterildiği Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'nun (BYKP) seçim sonuçlarına göre PM'ye giren isimler şöyle: 

Prof. Dr. Lale Karabıyık (931), Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan (724), CHP İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Sibel Özdemir (880), Prof. Dr. Yüksel Taşkın (743), Prof. Dr. Burhan Şenatalar (897), Prof. Dr. Fethi Açıkel (733), sanatçı Onur Akın (682), eski milletvekili Prof. Dr. Ayşe Eser Danışoğlu (831), CHP Ankara Milletvekili Murat Emir (705), Doç. Dr. Yunus Emre (881), Prof. Dr. Ali Rıza Erbay (635) ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer (558).

Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından parti tüzüğündeki "cinsiyet ve gençlik kotası" uygulanarak, kesin sonuçlar daha sonra duyurulacak.

KILIÇDAROĞLU OYUNU KULLANDI 

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri için oyunu kullandı.

KUMANYADAN 100 KİŞİ ZEHİRLENDİ

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'na katılan çok sayıda partilinin yedikleri kumanyadan zehirlendikleri belirtildi.

Ankara Spor Salonu'nda devam eden kurultayın ikinci gününde, bazı partililer kustu ve mide bulantısı yaşadı. Rahatsızlananlar sedyelerle dışarıdaki 112 Acil Servis ambulanslarına taşındı. 

112 Acil Servis ekipleri söz konusu şikayetlerle 100'den fazla kişiye müdahale ettiklerini belirttiler. Durumu ciddi olanlar başta Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Zehirlenmelerin içinde et bulunan kumanyalardan kaynaklandığı tahmin edilirken, Kurultayın Divan Başkanlığınca yapılan anonsta rahatsızlananların salonun dışındaki ambulanslara gitmeleri istendi. 

Bu arada, söz konusu kumanyaların 2 bin kişiye dağıtıldığı öğrenildi.

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Tezcan, CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda yedikleri kumanyadan zehirlenerek, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan partilileri ziyaret etti.

Tezcan, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hastaneye 16 kişinin başvurduğunu, bu hastalardan ikisinin taburcu edildiğini, 14 hastanın da kontrol altında olduğu bilgisini paylaştı.

Bülent Tezcan, "Gıda zehirlenmesi olduğu konusundaki şüphe büyük. Sayın Genel Başkanımız ziyaret etti kendilerini. Durumları iyi görünüyor, birkaç gün sonra tahlilde ne olduğu netleşecek. Araştırmalar devam ediyormuş, geçmiş olsun demek için geldik. Üzücü bir olay, bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz." diye konuştu.

Yedikleri kumanyadan zehirlenenlerin toplam sayısının sorulması üzerine Tezcan, şu bilgileri verdi:

"Toplamla ilgili bir şey yok ama burada 16 hastanın olduğu söyleniyor. Farklı rakamlar var. Ama belli ki oradaki bir bölüm yiyecekten kaynaklı, toplu dağıtılan yiyecekle ilgili değil. Çünkü iki günden bu yana binlerce kişinin katıldığı bir şey. Ama nereden oldu onu bilmiyoruz. Dışarıdan satın alınan bir şey mi? Yoksa orada dağıtılan, birinin dağıttığı bir şey mi? Onları bilemiyoruz. Dikkat etmek gerekiyor. Üzücü bir olay ama çok büyük endişe edilecek bir şey olmadığını görmek sevindirici bizim için."

Seçiniz...