Demirtaş: "Konuşmaya hazırız"

Demirtaş: "Konuşmaya hazırız"

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, ülkedeki sorunlar için ön şartsız konuşmaya hazır olduklarını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Şu gün, şu saatte her konuyu, zorlu sıkıntılı mevzuyu masada saygı çerçevesinde konuşmaya hazırız. Şiddet dışı yöntemlerle ülkemizdeki sorunları nasıl çözebiliriz, bunu detaylı bir şekilde tartışmaya koşulsuz hazırız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, aydınlar ve yazarlardan oluşan Barış Grubu'nu TBMM HDP Grup Yönetim Toplantı Salonu'nda kabul etti. Demirtaş, konuşmasında hiçbir zaman hiçbir sorunun şiddetle çözümüne inanmadıklarını vurgulayarak, "Bugün de farklı bir noktada değiliz. Fakat şiddetin durmasını istemek, bunu samimiyetle ifade etmeye yetmiyor coğrafyamızda. Türkiye'de, Ortadoğu genelinde çok büyük trajediler, savaşlar yaşanıyor. Hiçbiri iyi niyetle durdurulabileceği savaşlar değil. Ciddi projeler, ciddi yaklaşımlar ve cesaret gerektiriyor" ifadelerini kullandı.

Hükümetle sağlıklı bir iletişim kanalı kuramadıklarını söyleyen Demirtaş, sağlıklı iletişim kurma çabalarını sürdürdüklerini kaydederek şunları dedi:

"Şu gün, şu saatte her konuyu, zorlu sıkıntılı mevzuyu masada saygı çerçevesinde konuşmaya hazırız. Şiddet dışı yöntemlerle ülkemizdeki sorunları nasıl çözebiliriz, bunu detaylı bir şekilde tartışmaya koşulsuz hazırız. Aynı şekilde yaklaşılmasını bekliyoruz. Biz seçilmiş halk temsilcileriyiz. Bize talimat vererek, emir vererek, şart koşarak, yönlendirme yapılarak siyasi diyalog kurulamaz. Hükümet bizim üstümüz, ast-üst ilişkisi içerisinde bulunduğumuz hiyerarşik yapı içinde değiliz. Bizimle aynı şekilde temas kurulmasını, yaklaşılmasını bekliyoruz. Yeter ki gerilim masanın dışına taşmasın. Masada her türlü zorlu konuyu en detaylı şekilde tartışarak, en zorlu kapıları açabileceğimize inanıyoruz."