Erdoğan, Ankara ve İstanbul'dan sonra 2 ili daha işaret etti

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde İzmir ve Eskişehir'i işaret ederek bu illeri önemsediklerini ve bu illerde yapacakları toplantılarla seçime nasıl hazırlandıklarını göstereceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu.

İsveç'in NATO'ya katılımı protokolünün onaylanmasının ardından gözlerin çevrildiği F-16 alımı sürecine değinen Erdoğan, "Erdoğan, "Parlamentomuz verilen söz üzerine kahir ekseriyetle meclisimizden geçti. Ben de imzaladım akşam da resmi gazetede yayımlandı. Biden yazılı bir talimatla temsilciler meclisine gönderdi. Orayı da bekliyoruz.  Oradan gelecek netice, bizler için F-16'ların Türkiye'ye gönderilmesi sürecini, tamir, bakımla ilgili sürecin başlamasını sağlayacaktır. Attığımız adımla Kanada da İsveç de tüm batı ülkeleri Türkiye'nin duruşunu göstermesi açısından isabetli olmuştur. Aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Yerel seçimlerle ilgili de mesajlar veren Erdoğan, İzmir ve Eskişehir'i önemsediklerini ve bu illerde yapacakları toplantılarla seçime nasıl hazırlandıklarını göstereceklerini söyledi.

"ABD'nin kararını bekliyoruz"

ABD'den alınması için çalışmalar süren F-16'lar hakkında konuşan Erdoğan, "ABD'nin kararını bekliyoruz" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Biden mektupla Temsilciler Meclisi'ne talimat verdi. F-16'ların Türkiye'ye gönderilmesi sürecinin başlanması sağlanacak. Dışişleri Bakanım yakın takipte. Oradan gelecek netice, bizler için F-16'ların Türkiye'ye gönderilmesi sürecini, tamir, bakımla ilgili sürecin başlamasını sağlayacaktır."

İsrail'in yargılandığı soykırım davası

Devamla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 1948 tarihli Birleşmiş Milletler (BM) Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından açılan ve Uluslararası Adalet Divanı'nda görülen davaya değinen Erdoğan, "Takibimiz neticesinde gerek Adalet Divanı'ndan gerek Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

"Eskişehir ve İzmir'i önemsiyoruz"

Yerel seçimlere ilişkin de mesajlar veren Erdoğan, Yarın İzmir'de olacağını, sonraki gün ise  Eskişehir'e geçeceğini aktardı.

İzmir ve Eskişehir'i önemsediklerini kaydeden Erdoğan, "Eskişehir'i, İzmir'i önemsiyoruz. Burada yapacağımız toplantılarla da Cumhur İttifakı'nın nasıl 31 Mart'a hazırlandığını göstereceğiz" ifadelerini kullandı. 

Partisinin İstanbul adayı Murat Kurum'un seçim projelerine değinen Erdoğan, "İnanıyorum ki 31 Mart akşamı Murat Kurum'la yeniden İstanbul'u yaşayacağız" dedi.