Erdoğan'ın önündeki 3 seçim tarihi belli oldu

Erdoğan'ın önündeki 3 seçim tarihi belli oldu
Güncelleme:

2023 seçimleri için "belki birazcık öne çekebiliriz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihini Mart ayında ilan edeceği ve önünde 3 farklı tarihin olduğu iddia edildi.

Normal koşullarda 18 Haziran’da yapılması gereken seçimlerin erken tarihe çekilme iddiaları gündemdeki yerini korurken, AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Hande Fırat, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mart ayında seçim tarihini ilan edeceğini yazdı.

Fırat, kulis bilgilerini aktardığı yazısında, seçim tarihlerinin; hac süreci, üniversite sınavı, okulların kapanışı ve tatil süreci, tarım bölgelerine gidişler üzerinden hesaplandığını söyledi.

Seçim için öne çıkan tarihlerin 30 Nisan, 7 Mayıs ve 14 Mayıs olduğunu ifade eden Fırat, bugün yayınlanan "6’lı masayı enfekte mi ediyorlar" başlıklı yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"Ramazan 23 Mart 2023’te başlayacak, 20 Nisan’da bitecek. Bayram ise 21 Nisan ile 23 Nisan tarihleri arasında. Kurban Bayramı 28 Haziran ile 1 Temmuz tarihlerinde. Bu tarihlerin yanı sıra... Hac süreci. Üniversite sınavı, okulların kapanışı ve tatil süreci. Tarım bölgelerine gidişler. 2023 seçimleri işte bu tarihlerin hesabı üzerinden yapılıyor."

Hande Fırat'ın Hürriyet gazetesindeki yazısının tamamı için...