Pervin Buldan'dan Demirel için şok mesaj

Pervin Buldan'dan Demirel için şok mesaj

Süleyman Demirel'le ilgili baş sağlığı mesajı yağarken, Pevin Buldan'ın attığı tweet tepki çekti...

Türkiye'nin son 50 yılına damga vuran renkli kişiliği ve siyaset bilgisi ile öne çıkan babacan tavırlarıyla halkın gönülüne taht kuran Süleyman Demirel gece saatlerinde aramızdan ayrıldı.

Süleyman Demirel'in gece gelen ölüm haberinin ardından siyasetçilerden mesaj yağıyor. İşte siyaset dünyasının Demirel mesajları:

PERVİN BULDAN'IN MESAJI ŞOKE ETTİ

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ''Süleyman Demirel de hesap vermeden gidenlerden'' diyerek sosyal medyada tepki çekti.
fft16_mf5753958.jpeg

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde yayınlanan mesajından şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatını büyük bir teessürle öğrendim.

Türk siyasi tarihinde derin izler bırakan, ülkemizin kalkınma sürecinde katkıları bulunan Süleyman Demirel, devlet ve siyaset adamı olarak siyasi tarihimizin önemli isimleri arasında yer almaktadır.

Süleyman Demirel, üstlendiği görevler, gerçekleştirdiği hizmetler ve siyasetteki rolü ile aziz milletimiz tarafından gelecekte de yad edilecektir.

Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Sayın Demirel’e rahmet diliyor; ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı temenni ediyorum.”

 AHMET DAVUTOĞLU

Başbakan Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.

Davutoğlu, mesajında, "Türk siyasi tarihinde çok derin izler bırakmış 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel'in vefatını üzüntüyle öğrendim. Sevenlerine, yakınlarına ve milletimize taziyelerimi iletiyorum. Kendine özgü üslubu ve uzun siyasi yaşamında ülkemize verdiği hizmetlerle hep hatırlanacak bir siyaset adamıydı" ifadesine yer verdi.

TANSU  ÇİLLER

Eski Başbakan Tansu Çiller,  9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in millete hizmeti her şeyin üstünde tutan, ülkeye büyük eserler kazandıran ve siyasi tarihte iz bırakmış önemli bir siyaset duayeni olduğunu bildirdi.
     
Çiller, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.
     
Mesajında, Demirel'in vefatı nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirten Çiller, "Millete hizmeti her şeyin üstünde tutmuş, ülkemize büyük eserler kazandırmış, siyasi tarihimizde iz bırakmış önemli bir siyaset duayenidir. Ayrıca Kıratın millete hizmet yolunda kendisiyle uzun yıllar birlikte çalıştık, çok anılarımız oldu" ifadelerini kullandı.
     
Siyaset yasağının olduğu dönemde Demirel'in kendisini Tuzla'daki evine davet etmesiyle tanıştıklarını vurgulayan Çiller, şunları kaydetti:

"Konuşmalarında demokrasi aşığı yanını, bu yöndeki heyecanını gördüm. Siyasete atılmam yönündeki çağrısına olumlu cevap vermemde, demokrasiye olan bağlılığı en önemli etken olmuştur. Daha sonra Doğru Yol Partisi'nin zor şartlarda kuruluşunun ardından, o zaman ki parti genel merkez binasının zemin katında mahzen olarak da anılan toplantı odasında demokrasi yolunda birlikte önemli çalışmalarımız oldu. Demokrasi ve Türkiye sevdasıyla mahzenden çıkıp, 6 kez gittiği makama 7 kez geldi ve son noktada demokrasi meşalesi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı oldu. Milletimiz, dava arkadaşları ve sevenleri tarafından unutulmayacaktır. Allah'tan kendisine rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum."

İLHAN KESİCİ

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, sabah saatlerinde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefat ettiği  Güven Hastanesi'ne geldi.  Hastane çıkışında açıklamada bulunan Kesici, "Mekanı cennet olsun. Milletimizin başı sağolsun. Allah taksiratını affetsin.  Mekanı cennet bahçelerinden bir bahçe olsun" dedi.

MERAL AKŞENER
9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'e Allah'tan rahmet diliyorum.Mekanı cennet olsun

SABAHAT KİRAZ
Güniz sokak hüzünle dolmuş. Süleyman Demirel'e Allahtan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum

MUSTAFA SARIGÜL
9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel vefat etmiştir. Kendisine Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim.

FARUK ÇELİK
9.Cumhurbaşkanı Sn  Süleyman Demirel'in  vefatını haber aldım. Allah rahmet eylesin.