Tasarruf genelgesi 14 günde unutuldu

Tasarruf genelgesi 14 günde unutuldu
Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 17 Temmuz'da yayınladığı kamuda tasarruf genelgesine rağmen kamuda 14 günde 1.1 milyar TL'lik 52 araç kiralama sözleşmesi yapıldığı ortaya çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 17 Temmuz'da yayınladığı “Harcamaların yeniden gözden geçirilmesi ve tasarruf takibinin taviz verilmeden sağlanması gerektiğini” belirten tasarruf genelgesiyle “Kamu harcamalarının rasyonelleştirileceği” savunuldu. Genelge ile kamu kurumlarından, taşıt sayılarını minimuma indirmeleri, temsil, tören ve ağırlama giderlerini kısmaları istenmişti.

Ancak Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin'in haberine göre genelgenin işleme konulma tarihinin 14’üncü günü olan 31 Temmuz itibarıyla kamu idarelerinin toplam taşıt kiralama, organizasyon ve tanıtım gideri 1 milyar TL'yi aştı.

17 Temmuz-31 Temmuz döneminde kamu idareleri, araç kiralamaya yönelik toplam 52 sözleşmenin tarafı oldu. Yaklaşık maliyetin toplamının 1 milyar 171 milyon 476 bin TL olduğu 52 ihalenin toplam sözleşme bedeli ise 1 milyar 149 milyon 408 bin TL olarak kaydedildi. Araç kiralama ihalelerinde yüzde 1’de kalan kamu lehine tenzilat (indirim) oranı ise ihalelerde rekabet ortamının sağlanamadığını ortaya koydu.

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ile geçilen 14 günde gerçekleştirilen organizasyon ihalelerinin büyüklüğü de dikkati çekti. 

Kamu idareleri, 17 Temmuz-31 Temmuz döneminde toplam 24 organizasyon ihalesine imza attı. Yaklaşık maliyetin 38 milyon 205 bin, kamu lehine indirim oranının ise yüzde 8 olduğu ihalelerin sözleşme bedeli toplamı kayıtlara 35 milyon TL olarak geçti.

Kamu idarelerince 17 Temmuz-31 Temmuz döneminde gerçekleştirilen iki adet tanıtım ihalesinin sözleşme bedeli ise 3 milyon 833 bin TL olarak gerçekleşti. İhalelerdeki yaklaşık maliyeti toplamının 4 milyon 751 bin TL, kamu lehine indirim oranının ise yüzde 19 olduğu bildirildi.

 

Birgün

Hayatını değiştiren ameliyatla tam 14 yıldır hayata başka bir yüzle bakıyor! Hayatını değiştiren ameliyatla tam 14 yıldır hayata başka bir yüzle bakıyor! Ünlü anketçiden canlı yayında çok konuşulacak ''Erdoğan’ı yenecek isim kim'' yorumu Ünlü anketçiden canlı yayında çok konuşulacak ''Erdoğan’ı yenecek isim kim'' yorumu Türkiye'yi terk etme kararı alan sosyal medyanın ünlü fenomenine çok ağır sözler! Türkiye'yi terk etme kararı alan sosyal medyanın ünlü fenomenine çok ağır sözler! Dev market zincirinde zam krizi: İşçiler ayaklandı! Dev market zincirinde zam krizi: İşçiler ayaklandı! DEM Parti YPG'li terörist için eylem başlattı! DEM Parti YPG'li terörist için eylem başlattı! İlk evini alacaklara düşük faizli, uzun vadeli kredi müjdesi geliyor! İlk evini alacaklara düşük faizli, uzun vadeli kredi müjdesi geliyor! Alyansına kadar sattı... 16 yıllık birikimi bir anda buhar oldu! Alyansına kadar sattı... 16 yıllık birikimi bir anda buhar oldu! Mehmet Ali Erbil'in 42 yaş küçük eşi Gülseren Ceylan'ın ''çocuk'' açıklaması olay oldu Mehmet Ali Erbil'in 42 yaş küçük eşi Gülseren Ceylan'ın ''çocuk'' açıklaması olay oldu Aracıyla ilgili gerçeği ekspertizde öğrendi, fenalık geçirdi! Aracıyla ilgili gerçeği ekspertizde öğrendi, fenalık geçirdi! İstanbul Boğazı'nın sıfır noktasına dev cami projesi için yeni iptal başvurusu İstanbul Boğazı'nın sıfır noktasına dev cami projesi için yeni iptal başvurusu
Doğukan Güngör ve Ciciş Ceyda'nın test sonucu belli oldu Doğukan Güngör ve Ciciş Ceyda'nın test sonucu belli oldu Haldun Dormen'in vasiyeti son yolculuğunda yerine getirilecek Haldun Dormen'in vasiyeti son yolculuğunda yerine getirilecek İstanbul'da polisleri bile şoke eden baskın: Ele geçirilenler değil bulunan düzenek olay oldu İstanbul'da polisleri bile şoke eden baskın: Ele geçirilenler değil bulunan düzenek olay oldu Bacağından bıçaklanan genç öldü, yengesi cinayetten tutuklandı! Bacağından bıçaklanan genç öldü, yengesi cinayetten tutuklandı! Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde muhtemel rakipleri belli oldu Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde muhtemel rakipleri belli oldu Üç evladımızı şehit düşüren kansızların leşlerini aileleri de istemedi! Üç evladımızı şehit düşüren kansızların leşlerini aileleri de istemedi! Telefon dolandırıcılardan genç kıza ahlaksız teklif! Genç kız ne yapacğaını şaşırdı! Telefon dolandırıcılardan genç kıza ahlaksız teklif! Genç kız ne yapacğaını şaşırdı! Dün akşamdan bu yana yağan kar bir şehrimizi daha yuttu: Her yer, her şey karlar altında! Dün akşamdan bu yana yağan kar bir şehrimizi daha yuttu: Her yer, her şey karlar altında! En düşük emekliye 1.062 TL'cik zamda yeni kriz: Milyonlarca emekli aynı soruyu soruyor! En düşük emekliye 1.062 TL'cik zamda yeni kriz: Milyonlarca emekli aynı soruyu soruyor! Kim Milyoner Olmak İster'de yarışmacının elendiği soru ''yok artık'' dedirtti! Kim Milyoner Olmak İster'de yarışmacının elendiği soru ''yok artık'' dedirtti!