Rusya'dan ilk kafile geldi !

Rusya'dan ilk kafile geldi !

Rusya ile Türkiye arasında charter uçuşlarının başlaması iki tarafında yüzünü güldürdü.

Rusya ile Türkiye arasındaki charter uçuşların yeniden başlatılması yönündeki anlaşmanın imzalanmasından sonra ilk charter uçuş dün gerçekleşti. Royal Flight Havayolları’na ait Boeing 767 tipi uçakla 309 Rus turist, AntalyaHavalimanı’na iniş yaptı. Charter uçuşla Antalya’ya gelen ilk Rus turistlerden Natalia Romanova "Rusların buraya gelmesinin sizin için de şans olduğuna inanıyorum. Biz Antalya’yı çok özledik, Antalya da Rus turistleri özlemiştir diye düşünüyorum" dedi.

Antalya’nın turizmdeki en büyük iki pazarından biri olan Rusya Federasyonu ile yaklaşık 8 aydır devam eden charter uçuş yasağı, 28 Ağustos 2016 günü RusyaBaşbakanı Dmitri Medvedev tarafından imzalanan kararname ile kaldırıldı. Türkiye’ye yönelik yasağın kaldırılmasının ardından Rusya’dan ilk charter uçuş dün yapıldı. Moskova’dan kalkan Royal Flight Havayolları’na ait Boeing 767 tipi uçak, 309 yolcusuyla saat 19.55’te Antalya Havalimanı 2’nci Dış Hatlar Terminali’ne indi. Uçak, su takıyla karşılandı.

Rus turist kafilesi, Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, havalimanı yetkilileri ve Odeon Tur firması temsilcileri tarafından karşılandı. Bu yıl charter uçuşla Antalya’ya gelen ilk Rus turistler, 2’nci Dış Hatlar Terminali’ne körükten giriş yaptı.

KARANFİLLERLE KARŞILANDI

Rus turistleri karşılayan Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, "Tarifeli seferler zaten yapılıyordu, yaklaşık 8-9 aylık süreden sonra ilk charter uçağı geldi. Sayın Antalya valimiz, devletimiz adına kendilerini karşıladık. Toplam 309 yolcu geldi ve bunlar ilk charter uçuş anlaşmasından sonra inen ilk yolculardı. Kendilerini biz de özlemiştik, onlar da Türkiye’yi özlemişler. Zannediyorum hem Ruslar, Antalya ve Türkiye özlemini hem de Antalya Rus turist özlemini bu şekilde nihayetlendirecek" dedi. 

GÜVENLİK ENDİŞELERİ GİDERİLDİ

Rusya’nın charter uçuşların yeniden başlamasına yönelik talep ettiği güvenlik tedbirlerine ilişkin de bilgiler veren Cevheroğlu, "Özellikle Türkiye’de son dönemlerde bir güvenlik endişesi taşıdıklarını iletmişlerdi. Ama kendi ülkelerinden gelen bir güvenlik ekibiyle Türk güvenlik ekipleri gerek havalimanı gerekse Antalya’yı inceledi. Hem havalimanımızı hem şehrimizi gayet güvenli buldular. İki ülke güvenlik birimleri işbirliği yaptık, gizlisi saklısı kalmadan ve güvenlikle ilgili bütün endişeleri giderdik ve nihayet geldiler" dedi. 

'BİZ ANTALYA’YI ÇOK ÖZLEDİK’

Charter uçuşla Antalya’ya gelen ilk Rus turistlerden Natalia Romanova, "Burada olduğumuzdan dolayı çok mutluyuz. Biz Sibirya’danız. Orası şu anda çok soğuk. Burası ise hem insanıyla hem doğasıyla çok sıcak. Çok misafirperver ve nazik insanlar var ve bunu çok seviyoruz. Rusların buraya gelmesinin sizin için de şans olduğuna inanıyorum. Biz Antalya’yı çok özledik, Antalya da Rus turistleri özlemiştir diye düşünüyorum" dedi. 

'YASAĞIN KALKMASINI BEKLEDİK’ 

Antalya’ya geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Anna Bizrukova, "Umarım buraya tekrar gelirim. İki ülke arasındaki sorunun çözülmesinden çok mutluyum. Üçüncü kez Antalya’dayız. Bu sene Antalya dışında hiçbir yeri de düşünmemiştik ve yasağın kalkmasını beklemiştik. Bütün herkes bir yıl boyunca Türkiye’yi hayal etti" dedi.  

120 YOLCU TATİLİNİ DEĞİŞTİRİP ANTALYA’YI SEÇMİŞ

Bir Rus televizyon kanalının muhabiri Alexander Celtzava da kameramanı ile birlikte ilk charter uçağı ve turist kafilesi ile birlikte Antalya’ya geldi. İki ülke arasındaki gelişmeleri başından beri haber olarak takip ettiğini anlatan Alexander Celtzava, "309 yolcu geldi. Yasağın kalkmasıyla beraber bu uçuştaki 120’ye yakın turist daha önce başka yerlere planladıkları uçuşlarını Türkiye’ye değiştirdi. Şu anda zaten ekonomik kriz var. O nedenle Türkiye’nin açılmasından herkes çok memnun. Antalya’nın fiyat ve kalite dengesine ulaşan hiçbir yer yok" dedi. 

DHA