Şehit annesi yürekleri yaktı

Şehit annesi yürekleri yaktı

Diyarbakır'da kalleşçe sehit edilen Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak'ın Osmaniye'deki baba ocağına ateş düştü.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak'ın, terör saldırılarının başladığı temmuz ayından bu yana 9'uncu şehidini veren Osmaniye'deki baba ocağına ateş düştü. Acı haberle yıkılan anne Zeynep Sarak'ın, "Mehmet Ali'm bayram üstü neredesin?" feryatları yürek dağladı.

Mevlana Mahallesi Çiftlik Caddesi'nde oturan Sarak Ailesi'ne acı haberi, askeri yetkililer verdi. Mehmet Ali Sarak'ın şehit olduğu haberiyle yıkılan aile fertlerine sağlık ekipleri müdahale etti.

sehit-annesi-feyat-etti-mehmet-ali-m-bayram-7716886_3175_m.jpg

ANNENİN FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI

Oğlunu teröre kurban vermenin acısını yaşayan anne Zeynep Sarak, "Mehmet Ali'm bayram üstü neredesin?" diye ağıt yaktı. Acı haberi duyan ailenin yakınları ve komşuları da eve akın etti. Eve Türk bayrağı asılırken, baba Mustafa Sarak metanetini korumaya çalışarak taziyeleri kabul etti. İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz de şehidin babasına destek olmaya çalıştı.

sehit-annesi-feyat-etti-mehmet-ali-m-bayram-7716886_4477_m.jpg

BAYRAMLAŞMAYA GİDERKEN ŞEHİT EDİLDİ

Ailenin 5 çocuğundan biri olan ve 2 yıl önce de bir kardeşini trafik kazasında kaybettiği belirtilen Mehmet Ali Sarak'ın, görev yaptığı birliğindeki bayramlaşma törenine giderken şehit edildiği öğrenildi.

KENTİN 9'UNCU ŞEHİDİ

Osmaniye, terör saldırılarının başladığı temmuz ayından bu yana en çok şehit veren illerden biri. Kentin 9'uncu şehidi olan Mehmet Ali Sarak'tan önce Osmaniye 1 Ağustos'taKars'ta Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe'yi, 4 Ağustos'ta Şırnak'ta Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar ile Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez'i, 12 Ağustos'ta JandarmaUzman Çavuş Fatih Gökşen'i, 15 Ağustos'ta Bingöl'de Jandarma Astsubay MuhammetGürlek'i, 22 Ağustos'ta Şırnak'ta Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ı, 3 Eylül'de Mardin'de PolisMemuru Akif Hatunoğlu'nu, 6 Eylül'de de Hakkari Dağlıca'da Uzman Çavuş Harun Saltalı'yı teröre kurban vermişti.