Üniversite öğrencisi Özgecanın öldürülmesi

Üniversite öğrencisi Özgecanın öldürülmesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: "(İdam cezasının gündeme getirilmesi) Bunların hepsini oturur, konuşuruz arkadaşlar. Şimdi bir taziyemizi sunalım. Birlikte ağlamaya geldik"

ADANA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından idam cezasının gündeme getirilmesine ilişkin, "Bunların hepsini oturur, konuşuruz arkadaşlar. Şimdi bir taziyemizi sunalım. Birlikte ağlamaya geldik" dedi.

İslam, Özgecan'ın ailesini ziyaret için geldiği Adana Havalimanı'nda, Mersin'e hareketinden önce, aileyi ziyaretten dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak ile havaalanında bir süre görüştü.

İslam, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bir kadın ve anne olarak acılı ailenin elinden tutmaya geldiğini söyledi.

İslam, bir gazetecinin "Bu olaydan sonra idam dillendiriliyor. Neler söyleyeceksiniz?" sorusuna, "Bunların hepsini oturur, konuşuruz arkadaşlar. Şimdi bir taziyemizi sunalım. Birlikte ağlamaya geldik" yanıtını verdi.

İslam, daha sonra karayoluyla Mersin'e hareket etti.