Samanyolu TV ne olacak ?

Samanyolu TV ne olacak ?

Türksat'taki yayınları durdurulan Samanyolu grubunun kanalları Türkiye'den artık neredeyse hiç izlenemez durumda..

Önce Digitürk, Teledünya, Tivibu ve Kablo TV yayınlarından çıkarılan cemaate yakın Samanyolu Medya Grubu'nun kanalları son olarak Türksat'tan da çıkarıldı. Bu durumla birlikte Samanyolu grubunu kanallarını internet haricinden izlenemez oldu.

Samanyolu grubuna ait Samanyolu TV, Samanyolu Haber TV, Mehtap TV, Yumurcak TV ve Dünya TV'nin de aralarında bulunduğu 13 televizyon ve radyo kanalı izlenemiyor.

Medya grubu acil bir kararla yayınlarını Avrupa bölgesinde çok popüler olan Hotbird uydusuna taşıdı.

2-20151116114659.jpgHotbird uydusunda bir çok ülkeden kanalların uluslararası yayınları bulunuyor. (TRT Türk gibi) Ancak aynı zamanda bu uydu da erotik kanallar da ağırlıkta. Bölücü terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen TV kanalları da yine bu uydu üzerinden yayın yapıyor.

Arama motoru Google'da, Hotbird ile ilgili bir şey arayınca önce erotik içerikler kullanıcıların karşısına çıkıyor.

STV'Yİ ALİME BENZETTİ

Yayın kesilmeden önce Samanyolu TV'de kanalın TÜRKSAT'tan çıkarılmasıyla ilgili yorum yapan Kemal Gülen, kanalı alime benzetti ve "Dünyada herkes ölse bir kenara, o alim ölse bir kenara. Bugün bu yayın grubu, böyle bir ilmi temsil ediyor" dedi.

Gülen'in açıklamaları şöyle:

"Bir insan öldürülür, ölebilir. Allah yolunda da ölebilir, herhangi bir vesileyle de ölebilir. O bir aileyi ilgilendirir, keder verir. Fakat bugün yapılmak istenen, alimin ölümü, alemin ölümü der. Bilge insanın Allah ile kullar arasında o ilmi rabıtayı kuran ve bütün kainatı Allah adına okuyan o insanın ölümü bütün bir alemin ölümüdür. Dünyada herkes ölse bir kenara, o alim ölse bir kenara. Bugün bu yayın grubu, böyle bir ilmi temsil ediyor.

1-20151116114659.jpg

"BURANIN KARARTILMASI BAŞKA BİR ŞEY"

Buranın karartılması, sadece bir ailenin karartılması, şu kadar insanın işsiz kalması değil. Vallahi değil. Buranın karartılması başka bir şey. Türkiye'nin muhtemel bahar geleceğinin geciktirilmesi. Dünyanın muhtemel adalet ve barış içinde yaşayabilme ihtimalinin geciktirilmesi demek. Doğruların gizlenmesi demek. İnsanların doğrulardan, ahlaktan bihaber kalması demek. Şiddetle beyinlerinin yıkanması demek, ahlaksızlıkla beyinlerinin yıkanması demek. TÜRKSAT'taki değerli yöneticiler, azıcık vicdanınız varsa, buradaki insanları tedirgin etmeyin."

ANKARA'DAKİ BİNASI SATILDI

Binanın satıldığını ise CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş duyurdu. Yarkadaş, Samanyolu TV yöneticilerinin Ankara’daki Samanyolu TV’nin de içinde bulunduğu medya grubu binasını 6,5 milyon dolara sattığını açıkladı.

PERSONEL ÇIKARILDI

Grubun uydudan çıkartıldığı sırada yapılan yüksek meblağlı satışın normal bir satış olmadığı ileri sürülürken, satışın CHP milletvekili tarafından duyurulması da ilginç bulundu.

YENİ ADRES ALMANYA İDDİASI

Sabah gazetesinin iddialarına göre Samanyolu Grubu’na bağlı SHaber Televizyonu’nu da bütün elemanların işlerine son vererek yayınlarına Almanya’dan devam etme kararı aldı. İddiaya göre grup, Almanya’da stüdyo kiraladı.