Radyofrekans ile Siğil Tedavisi

Radyofrekans ile Siğil Tedavisi
Güncelleme:

Siğil, temelde bulaşıcı bir viralenfeksiyon tarafından tetiklenen, yüzeysel deri katmanlarının aşırı büyümesidir.

Tıbbi terminolojide papillom olarak bilinen bu virüs, gelişmelerine neden olan spesifik virüs türüne bağlı olarak vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir.

Siğil, doğası gereği ağrılı olmasa da; siğilin giderilmesi, özellikle de sık sık tekrarlama eğilimi gösterdiği durumlarda ve önemli sayıda ortaya çıkıyorsa zor olabilir. İdeal teknik, hızlı ve basittir. Tedavi öncesi ve sonrası çok az bakım gerektirir ve herhangi bir prosedürde olduğu gibi, kan kaybı ve iyileşme süresi minimum seviyededir.

Radyofrekans Nedir?

Bir tür radyo cerrahi olan radyo frekans, yüksek frekanslı akımlarla doku kesilmesi prensibine dayanır. Bu cerrahi prosedür, geleneksel elektro-cerrahi türlerinden oldukça farklıdır. Bunun nedeni; herhangi bir fiziksel baskı kullanılmadan, aynı anda dokuyu kesip pıhtılaştırabilmesidir.

 Radyofrekans Tedavisi

Radyo Dalgası Cerrahisi olarak da bilinen radyofrekans, siğili çıkarmak için sıkça tercih edilen ve son yıllarda yaygın olarak kullanılan başarılı bir yöntemdir. Tedavi, temelde bir lezyonun çıkarılması ya da yeniden şekillendirilmesi için radyo dalgalarının cilde geçişini içerir. Siğili yakmak için düşük bir sıcaklık ve yüksek frekans enerjili radyo dalgaları kullanır.

Radyfrekans ile siğil tedavisinde; bölgeye basınç uygulamaya gerek kalmadan aynı anda kesebilir ve pıhtılaşabilir. Bu işlem, kolay uygulanabildiği için bu kadar popüler olmuştur. Prosedürde, kanama minimumdur. Pratik olarak, yan etkiler ve komplikasyon risklerinden de arındırılmıştır.

Radyofrekans ile Siğil Tedavisi Nasıl Yapılır?

Radyofrekans, düşük sıcaklıkta iletilen yüksek frekanslı radyo dalgalarına karşı direnç olarak, dokunun kullanılması prensibiyle çalışır.

Yüksek frekanslı bir dalga geçtiğinde, doku geçişine direnir ve böylece ısı oluşturur. Bu ısı, hücre içi suyu kaynama noktasının çok üstüne çıkararak doku kütlesi içindeki iç basıncı artırır.  Artan basınç hücre duvarlarının kırılmasına neden olarak kesme etkisi yaratır. Hücrenin içindeki dokudaki su buharlaştıkça, ısı yayılır ve bu da, bir tür ameliyat sırasında olduğu gibi, dokuyu gerçekten yakmak zorunda kalmadan, kan akışının durmasını sağlar.

Radyofrekans ile Siğil Tedavisi - Resim : 1

İşlem Sırası ve Sonrasında Neler Beklemeli?

Radyofrekans ile siğil tedavisinde, hastaya ilk olarak anestezik krem sürülür. Anestezik krem sürüldükten sonra, tedavi sırasında hafif bir rahatsızlık hissedilebilir. Ancak, bazı durumlarda küçük bir iğne ile lokal anestezi yapılabilir.

İşlem sonrasında, tedavinin gerçekleştirildiği bölgede biraz şişlik, kızarıklık ve morarma olabilir. Ayrıca, alan iyileşene kadar birkaç gün bölgede hassasiyet olması normaldir. Bununla birlikte, radyofrekans ile siğil tedavisi sırasında ya da sonrasında herhangi bir kanama olması muhtemel değildir. Bu nedenle, iyileşme de doğal olarak daha hızlı olacaktır.

Tedavi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Radyofrekans ile siğil tedavisinde ağrı ve rahatsızlık minimum seviyede olsa da, bazı kişiler ağrı kesici ihtiyacı duyabilir. Bununla birlikte, herhangi bir ağrı kesici kullanılmadan önce doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.

İşlem sonrasında, mümkün olduğunda bölgeye dokunmaktan ve şiddetli güneş ışığına maruz kalmaktan kaçınılmalıdır. Ayrıca, ortalama 1 hafta boyunca kumlu ve tozlu ortamlardan da uzak durulmalıdır. Ek olarak, işlem sonrasında 2-3 gün bölgenin kuru tutulması önerilmektedir.

Radyofrekans ile siğil tedavisi güvenli, basit ve etkilidir. Ancak, yapılan tedavi altta yatan nedeni ele almaz. Bu nedenle, siğilin tekrarlamasını önlemesi söz konusu değildir.

İşlem Kimler İçin Uygundur?

Siğilden kurtulmak isteyen herkes, tedavi için radyofrekans tedavisini düşünebilir. Yetişkinlerde siğil yönetimi daha mümkün olsa da, çocuklar ağrı ve tahrişe neden olabilen siğillerde daha kolay incinebilir. Yine de, herhangi bir şeye karar vermeden önce, size daha iyi bir yol gösterebilecek uzman bir doktora danışmanız önemlidir.

https://www.climed.com.tr

Etiketler advertorial