Karşıyaka'da bayram var

Karşıyaka'da bayram var
Güncelleme:

Pınar Karşıyaka, tarihinde ilk kez boy gösterdiği Euroleague’de de ‘zaferlere hazır olun’ mesajını Barcelona karşısında verdi.

Pınar Karşıyaka ve Ufuk Sarıca efsanesi, TurkishAirlinesEuroleague’de de sahne aldı, Arena’dan Barcelona da çıkamadı, temsilcimiz ilk maçında ilk galibiyetini 71-62’lik skorla aldı. 
 
Güçlü rakibi karşısında maça Kenan’ın üçlüğüyle başladı Karşıyaka. Bu hem Karşıyaka, hem de Kenan için süper bir başlangıç oldu. Hem zaten coşmaya hazır olan tribünler, ilk dakikadan itibaren havaya girdi, hem de genç oyuncu Karşıyaka’da hayat bulanlar listesine gireceğini gösterdi. Bu aslında Ufuk Sarıca’nın oyuncularına verdiği güven ve serbestliğin de göstergesiydi. Karşılaşma boyunca o güven hep hissedildi. Barcelona gibi bir takım, topu potaya atmak için bu kadar hassas davrandıysa, ilk dakikadan itibaren karşılarında gördükleri, ‘Buradan çıkışınız çok zor’ duruşunun rolü etkiliydi. 
 
Kenan, iki Carter, Gabriel, Kerem ile rakibi savunmada adeta bezdiren, Iverson ile boyalı alanı çok iyi değerlendiren Kaf Kaf, 2. çeyrekten itibaren baskının dozunu artırınca, Barcelona hücumlarını işlemez hale getirdi. Hücumda da sürekli potaya giden isimlere sahip olan Karşıyaka’nın uzunlarını çok doğru yerlerde topla buluşturması zor olmadı. 
 
Fırtına gibi esti
Ancak asıl fırtına 2. yarıdaydı. Geçtiğimiz yıl, şampiyonluğu getiren performansının bir benzerini sahaya yansıttı Karşıyaka, savunma yaptıkça, hücumda da açıldı, taraftar coştukça sertlik daha da arttı. Barcelona’nın tek çaresi dış atışlardı ama o atmosferde Navarro da olsan, Arroyo da olsan, atmak kolay olmayacaktı. Zaten olmadı. 25-11’lik 3. çeyrek skoru, artık galibiyetin habercisiydi. Ufuk Sarıca, rakibin boyalı alanda etkisini artıracağı dakikalarda Kerem Gönlüm tecrübesinden yararlanıp, savunmadaki her açığı kapatınca, galibiyet şarkılar, tezahüratlar ve ‘Burası Karşıyaka’ hatırlatmasıyla geldi. Nice dev ekipler gibi, Barcelona’da, Karşıyaka Arena’yı boynu bükük terketti.

1-20151016082828.jpg