Emir Kujovic, Türkiye'de vasat, İsveç'te kral

Emir Kujovic, Türkiye'de vasat, İsveç'te kral

Kayseri ve Elazığ formalarıyla Türkiye'de vasat bir görüntü çizen Kujovic, gol kralı olduğu İsveç'te adını Zlatan Ibrahimovic'in yanına yazdırmaya hazırlanıyor.

Türkiye'de üç yıl top koşturan Karadağ asıllı İsveçli forvet Emir Kujovic, yeni takımında patlama yaptı. İsveç 1. liginde geçen ay sona eren 2015 sezonunu şampiyon olarak tamamlayarak büyük bir sürprize imza atan Norrköping takımının başarısındaki en önemli pay sahibi olarak gösterilen 27 yaşındaki futbolcu otoriteleri kendisine hayran bıraktı.
 
Göteborg'un üç puan önünde ipi göğüsleyen ve 23 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaşan mavi-beyazlı ekibin formasıyla harikalar yaratan Kujovic, 21 gol attı 5 de asist yaptı. Ligde gol krallığına ulaşan deneyimli futbolcu, İsveç'te 2015 yılının en çok öne çıkan sporcularından bir tanesi olarak çeşitli ödüllere layık görüldü.  
 
İbrahimovic'in partneri olacak
 
Karadağ asıllı İsveçli forvetin sergilediği performansla, kendisine yeni bir fırsat doğurduğuna da dikkat çekildi. EURO 2016 finallerinde yer alacak takım da, yıldız golcünün yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Bugüne dek milli takımda tercih edilen isimler arasında yer almayan oyuncunun, İsveç Milli Takımı Teknik Direktörü Erik Hamren tarafından Fransa'nın ev sahipliğindeki turnuvaya götürüleceği belirtiliyor. 4-4-2 şeklinde sahaya dizilen Vikingler'in ileri ikilisinin Ibrahimovic-Kujovic şeklinde olacağı dillendiriliyor.
 
Kayseri'de beklentileri karşılayamadı 
 
Emir Kujovic 2010 yılının Ekim ayında Kayserispor'a imza atarak Türkiye serüvenini başlatmıştı. Süper Lig'de 2010-11 sezonunda 12 maçta forma giyen futbolcu 4 gole imzasını attı. Bir sonraki sezonu da sarı-kırmızılı forma ile geçiren Kujovic 2011-12'de ise 8 lig 2 kupa olmak üzere 10 kez fileleri havalandırdı. 2012-13 sezonunda ise hem Kayseri hem Elazığspor formaları giyen oyuncu gol atamadı ve ardından İsveç'in yolunu tuttu. Kayseri ve Elazığ formalarını 41 kez giyen oyuncu toplamda 14 gol attı.

Milliyet