Infantino'nun çılgın projesi

Infantino'nun çılgın projesi

FIFA başkanı Gianni Infantino, Dünya Kupası'nda bir devrime imza atmayı planlıyor.

Gianni Infantino, FIFA Başkanı seçildikten sonra yenilikler yapmaya devam ediyor. İtalyan futbol adamının hedefindeki son turnuva Kulüpler Dünya Kupası.

Haziran ayına taşıyıp, 32 takıma çıkarmayı planlıyor 

İspanyol gazetesi El Mundo Deportivo'ya verdiği röportajda; dünya çapındaki federasyonları bir araya getiren organizasyonların başında gelen Kulüpler Dünya Kupası'nı UEFA Şampiyonlar Ligi'ne benzer bir formatta 32 takımlı bir turnuva hâline dönüştürmeyi arzuladığını söyleyen Infantino, aralık ayında düzenlenen turnuvayı haziran ayına taşımayı planlıyor.

Yeni formatın 2019 yazında hayata geçebileceğini belirten Infantino,

''Günümüzde futbol sadece Avrupa ve Güney Amerika'dan ibaret değil. Dünya değişiyor ve biz de doğan ihtiyaçları karşılamak için Kulüpler Dünya Kupası'nı takımlar ve taraftarlar için daha ilgi çekici hâle getirmeliyiz. Bu yüzden daha kaliteli ekipleri bir araya getirerek, televizyon yayınları ve sponsorlardan daha fazla gelir yaratmayı düşünüyoruz.'' dedi.

Şubat ayında FIFA Başkanı seçilen UEFA eski genel sekreteri Gianni Infantino, Dünya Kupası'nın 32 takımdan 48'e çıkarılmasını teklif etmişti.

Bu sene Japonya'da 

Dünya Kulüpler Kupası ilk olarak 2000 yılında düzenlendi. Turnuvanın son şampiyonu, Arjantin ekini River Plate'i finalde yenen Barcelona oldu. Bu yıl Japonya'da düzenlecek Dünya Kulüpler Kupası'nda Avrupa kıtasını son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid temsil edecek.

''La Liga 18 takıma düşsün'' 

Maç takviminin son yıllarda giderek yoğunlaşması sebebiyle yerel federasyonların liglerdeki takım sayısını gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Infantino, La Liga'daki takım sayısının 18'e düşürülerek ligin daha kaliteli ve daha az yıpratıcı hale getirilebileceğini söyledi.