Premier Lig'in yayın hakları Süper Lig'i 100'e katladı

Premier Lig'in yayın hakları Süper Lig'i 100'e katladı
Güncelleme:

Türkiye'de Süper Lig yayın haklarıyla ilgili tartışmalar tam gaz sürerken İngiltere Premier Lig'in yayın hakları rekor bedelle satıldı. Satış bedeli Süper Lig'in yayın bedelini 100'e katladı...

İngiltere Premier Ligi, 2025-2026 sezonundan başlayarak dört yıl sürecek olan yeni bir yerel televizyon yayın hakları anlaşmasına imza attı. Bu anlaşmanın toplam değeri 6,7 milyar sterlin (yaklaşık 245 milyar Türk Lirası) olarak açıklandı.

Lig yönetiminden yapılan açıklamaya göre, Sky ve TNT televizyon kanalları, her sezon en az 270 canlı maç yayınlamak üzere bu rekor anlaşmanın parçası olacaklar. Ayrıca, BBC Sport'un maçların önemli anlarını sunmaya devam edeceği belirtildi.

Bu üç kanalla yapılan anlaşmaların tümü, 2025/26 futbol sezonundan itibaren geçerli olacak ve dört yıl sürecek. Bu anlaşma, Birleşik Krallık tarihinde spor medyası alanında imzalanmış en büyük yayın hakkı anlaşması olarak kayıtlara geçti.

Premier Lig daha önce, 2022-2023 sezonları için üç yıllık bir yayın hakları anlaşması yapmış ve bu anlaşmanın değeri 5,1 milyar sterlin olarak açıklanmıştı.

SÜPER LİG'İ YAKLAŞIK 100'E KATLADI

Geçtiğimiz sezon yayıncı beIN Sports ile 2,2 milyar liralık anlaşma sağlanan Süper Lig'in yayın hakları konusunda yeni bir döneme girildi. İki yıllık anlaşma çerçevesinde, ikinci sezon için yayın ücretinde belirgin bir artış yaşanacak.