''Böyle oynarsak şampiyon oluruz''

''Böyle oynarsak şampiyon oluruz''

Ligdeki galibiyet serisini Kasımpaşa beraberliği ile bozan Beşiktaş’ta siyah-beyazlı yönetim, kaybedilen iki puana rağmen takımın oynadığı futboldan memnun kaldı.

Ligdeki galibiyet serisini Kasımpaşa beraberliği ile bozan Beşiktaş’ta siyah-beyazlı yönetim, kaybedilen iki puana rağmen takımın oynadığı futboldan memnun kaldı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan maçı izleyen Başkan Fikret Orman ile yöneticilerden Ahmet Ürkmezgil, Metin Albayrak, Erdal Karacan ve Berkan Gocay, yaptıkları değerlendirmede, “Rıza Çalımbay’ın dediği gibi, biz böyle oynarsak şampiyon oluruz. Gerçekten takım çok iyi oynadı. Ama ne olursa olsun her zaman önemli olan üç puandır. Rakiplerimizle aramızda iki puan var. Onlardan daha iyi oynamamıza rağmen pek bir puan farkı yok. Bu nedenle üç puan alınmadığı sürece çok çok iyi oynamak o kadar önemli değil” diye konuştukları öğrenildi.

Öte yandan maçı izleyenler arasında yer alan Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın ise yöneticilere, “Uzun zamandır böylesine tempolu bir maç seyretmedim. Beşiktaş gerçekten çok iyi oynadı. Kasımpaşa da aynıydı” dediği ifade edildi.

Güneş tek tek kutladı

Kasımpaşaspor’a iki puan kaybettiği için üzgün olan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, soyunma odasının kapısında bekleyerek oyuncularının tek tek elini sıktı. Ardından soyunma odasına geçen ve fazla uzun olmayan bir konuşma yapan deneyimli hocanın oynanan futboldan memnun kaldığı ama yenilen gollerin Beşiktaş’a yakışmadığını söylediği belirtildi. Bu maçtan dersler alınması gerektiğini de sözlerine ekleyen siyah-beyazlı teknik adam, bir an önce bugünün (önceki gün) unutulmasını söyleyerek, oyuncularından Lokomotif Moskova maçına odaklanmalarını istedi.

En golcü takım

Şenol Güneş idaresinde liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş, en golcü ikinci sezonunu yaşıyor. 10. haftalar itibariyle Spor Toto Süper Lig’de rakip filelere 27 gol bırakan Kartal, Mircea Lucescu’nun takımının ardından en iyi ikinci sezonunu geçiriyor. En son 2003-04 sezonunda Lucescu yönetiminde 10. haftada 28 gole gelen siyah-beyazlılar, tam 12 yıl sonra en iyi rakamları elde etti.