''Daha pozitif bir Beşiktaş''

''Daha pozitif bir Beşiktaş''

Siyah-beyazlı camiaya seslenen İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, daha güzel günlerin kendilerini beklediğini söyledi.

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, 2016’nın 3. olağan divan kurulu toplantısında camiaya seslendi. CVK Park Bosphorus Otel’de gerçekleştirilen toplantıda yönetim kurulu adına konuşan Ahmet Nur Çebi, Vodafone Arena’yı tamamladıklarını ve şampiyonluğa ulaştıklarını hatırlattı. Çebi, gelecek sezonlarda daha pozitif bir Beşiktaş izleyeceklerini anlattı.
 
Çebi, yönetici Berk Hacıgüzeller ile yaptıkları çalışmada olumlu sonuçlar aldıklarını belirterek, “2016’da gelir 178 milyon dolar, gider 152 milyon dolar. Artı 26 milyon dolar var. Bundan sonra daha pozitif, borçların azaldığı ve geriye doğru gittiği, sportif başarıların geldiği bir kulüp izleyeceğiz. Keyifleri hep beraber yaşayacağız” diye konuştu.
 
Kulübün dile getirildiği gibi büyük bir borcu olmadığına değinen Çebi, “Denetleme kurulu raporu zaten sunuldu. En önemli kurullarımızdan biri denetleme kurulu. Bizden kaynaklı eksik çalışmalar olabilir. Divan kurulu başkanlığı adına yapılan çalışmalarda belirtilen bir borç tarifi yapıldı. Artı ve eksiler yazıldığında merak etmeyin söylenildiği gibi kulübün borcu yok” dedi. 
 
Bu arada divan kurulu toplantısına Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ilk kez katılmadı.
 
Dernek borcu 512 milyon TL
 
Beşiktaş Kulübü Derneğinin 30 Haziran 2016 itibarıyla net borcunun 512 milyon 463 bin 419 lira olduğu açıklandı. Divan kurulu toplantısında konuşan denetleme kurulu başkanı Feyyaz Tuncel, kulübün mali durumuyla ilgili bilgi verdi.
 
Feyyaz Tuncel, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ’nin denetimlerinin devam ettiğini ve borç konusunda üyelere şu aşamada sağlıklı rapor sunamadıklarını belirterek, “Şirketin denetim sonucunun açıklanmaması nedeniyle  mevcut borç durumu çıkmadığı için raporları intikal ettiremiyoruz. Derneğe ait olan bilgileri paylaşabiliyoruz” dedi.