Dursun Özbek Arda için devrede !

Dursun Özbek Arda için devrede !

Fenerbahçe’nin 5 aylığına 5 milyon euro önerdiği yıldız futbolcu için Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, menajer Ahmet Bulut ile temas kurdu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, Fenerbahçe’nin 5 aylığına 5 milyon Euro önerdiği milli futbolcunun menajeriyle görüştüğü ortaya çıktı.
 
Ahmet Bulut'a "Kapımız açık. Türkiye'ye dönmek isterse burası onun yuvası" denildi. Barcelona'nın kiralama için son kararı bekleniyor.
 
1- ABD KAMPINA GÖTÜRÜLDÜ: Barcelona 34+7 milyon euro’ya Atletico Madrid’ten transfer ettiği Arda Turan için  FIFA’dan gelen “Ocak ayına kadar sürecek transfer yasağınız boyunca resmi maçlarda oynayamayacağı gibi hazırlık ve dostluk maçlarında da forma giyemez” bildirimi ile üzülmüştü. Başkan Bartemou, Arda'yı Şampiyonlar Ligi'nde oynamayacak bir takıma 6 aylığına verebiliriz. Türk takımı da olabilir" şeklinde konuşmuştu. Katalan ekibinde son kararı Luis Enrique verecek ama onun şu ana kadarki düşüncesi milli oyuncumuzun takımla idmanlara katılması yönünde. Hatta İspanyol hoca, tüm yasağına rağmen Arda’yı 24 kişilik ABD kampı kadrosuna aldı.
 
2- MİLLİ TAKIM İÇİN ÖNEMLİ: Tüm bunlarla birlikte yıldız futbolcunun form durumunu koruması, milli takımımız açısından da önemli. Barcelona’nın da ocak ayında daha hazır bir Arda istemesi söz konusu. İşte bu nedenle Arda konusu henüz netleşmedi ve fikir değişikliğine gebe. Tam da bu noktada Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, Barça’dan yılda 8 milyon euro kazanacak olan Arda’ya, 5 aylığına 5 milyon euro verdi.
 
3- FENER'DEN 5 MİLYON EURO: Peki Galatasaray ne yaptı? Kulüp Başkanı Dursun Özbek, Arda için menajeri Ahmet Bulut ile görüştü. “Arda’ya kapımız açık. Bu kulübün çocuğu ve gururumuz. Türkiye’ye dönmek isterse oynayacağı takım Galatasaray olur. Kulübü ona kapısını açar” dedi. Bu teklife teşekkür eden Ahmet Bulut, Barcelona’nın kendilerine direkt olarak bir şey söylemediğini ifade etti. Yani onlar da kulübün son kararına göre hareket edecek. Bu arada Galatasaray, Arda’nın “Evet” demesi durumunda 5 aylığına 5 milyon euro vermeyi düşünmüyor. Daha uygun bir rakam telaffuz ediliyor.
 
4- ŞAMPİYONLAR LİGİ PÜRÜZÜ: Galatasaray’da yarın yönetim kurulu toplantısı var. Bu konu da orada konuşulacak. Sızan haberlere göre, Barça’nın kiralama kararı alması ve Arda’nın bu süreyi Türkiye’de değerlendirmeyi istemesi halinde, Fenerbahçe’ye kaptırılmamasını isteyen yöneticiler var. Ancak tam tersini düşünen ve “Şampiyonlar Ligi’nde oynatılmasını istemiyorlar. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi takımıdır. Bu kabul edilemez. Belki Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona ile eşleşeceğiz. Zaten bizimkisi gibi sert bir lige de yollamazlar” diyenler de yok değil. Yani kafalar biraz karışık.

Bugün