Ersun Yanal takıma enerji yükledi

Ersun Yanal takıma enerji yükledi

Trabzonspor'un iki haftalık Slovakya kampı dün sona erdi, bordo-mavililer yurda döndü.

Teknik direktör Ersun Yanal’ın gözüne girmek isteyen futbolcuların hırslı ve neşeli oldukları gözlenirken, deneyimli çalıştırıcı ise takımdaşlık duygusunu artırmaya, hücumcu ve agresif bir takım yaratmaya çalıştı.

Trabzonspor’un iki hafta süren Slovakya kampı, dün itibariyle sona erdi. Samorin Kasabası’nda dün sabah son antrenmanını gerçekleştiren bordo-mavili ekip, böylece birinci etap kamp çalışmalarına son noktayı koydu.

3 Temmuz tarihinden itibaren bulunduğu bölgede hazırlıklara 22 futbolcuyla başlayan Karadeniz ekibi, yeni transfer Ramil Sheidaev’in katılımıyla bu sayıyı 23’e çıkardı. Hazırlık maçının oynanmadığı, ağırlıklı olarak kondisyon yüklemelerinin yapıldığı kampta bordo mavililer, 26 antrenman gerçekleştirdi.

Futbolcuların oldukça hırslı, neşeli ve istekli oldukları gözlenen kamp döneminde teknik direktör Ersun Yanal’ın uyguladığı antrenman metotları dikkat çekti, futbolcular kampın ilk günlerinde oldukça zorlandı. Kampın son bölümlerinde taktik ve takımdaşlık duygusunu artırmaya dayalı çalışmalara ağırlık veren Yanal’ın agresif, coşkulu ve ofansif yönü yüksek oyun anlayışını takıma adapte etmeye çalıştığı görüldü.

Yusuf’un neşesi

Trabzonspor’un Samorin kampında antrenmanlarda en neşeli isim olarak ön plana Yusuf Erdoğan çıktı. Çalışmalar sırasında sürekli arkadaşlarıyla şakalaşan Erdoğan, kazandığı yarışmalarda sevincini de üst seviyede yaşadı. Neşeli tavırlar ortaya koyan genç oyuncu, yeni sezona da oldukça iyi motive olmuş bir izlenim verdi.

Sırada Macaristan

Dün gece uçakla ülkeye dönen bordo mavili takım, 20 Temmuz’da Trabzon’da çalışmalarına yeniden başlayacak. Trabzonspor, 24 Temmuz’da ikinci etap kamp çalışmaları için Macaristan’ın yolunu tutacak.

Sheidaev çabuk alıştı

Takımın yeni transferi Ramil Sheidaev takıma çabuk uyum sağladı. Antrenmanlarda neşeli olduğu gözlenen 20 yaşındaki golcü oyuncunun en çok Semih Karadeniz ile yakınlaştığı dikkati çekti. Geldiği ilk günden beri Semih ile yakın diyalog kuran Azeri asıllı Rus futbolcu, antrenmanlarda da sık sık yeni arkadaşıyla bir araya gelerek çalıştı.

Abdülkadir yıldızlaştı

Kampta 1461 Trabzon’dan dahil edilen oyuncular arasında en çok ön plana çıkan, altyapı oyuncusu Abdülkadir Ömür oldu. Hem fiziksel yönü, hem de yetenekleriyle ön plana çıkan; hırsı, azmi ve mücadelesiyle takdir toplayan 17 yaşındaki oyuncuyla teknik heyet yakından ilgilendi. Abdülkadir’in yeni sezonda kadroda kalacak gençler arasında yer alabileceği belirtildi.

Mehmet Ekici özel çalıştı

Bordo mavili takımda Samorin kampına sakat olarak başlayan Mehmet Ekici, 14 gün boyunca kendisine verilen özel programa uymak zorunda kaldı. Bu süreçte tam olarak iyileşemeyen orta saha oyuncusu, kamp boyunca takımla birlikte çalışamaktan mahrum kaldı.

Karabükspor’da kiralık forma giyen Gökhan Alsan, yeni sezon için kamp kadrosuna dahil edildi. 26 yaşındaki oyuncunun çalışma azmi beğeni topladı.