Fenerbahçe 3 puanla başladı !

Fenerbahçe 3 puanla başladı !

Eskişehirspor'u konuk eden sarı lacivertliler rakibini Sow ve Fernandao'nun attığı gollerle 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 1. haftasının açılış maçında sahasında ağırladığı Eskişehirspor'u 2-0 mağlup etmeyi başardı..

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun açılış maçı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynandı.

Transferin hızlı takımı Fenerbahçe,sahasında ağırladığı Eskişehirspor'u 2-0 yenerek lige 3 puanla başlamış oldu..

GOLLER SOW VE FERNANDAO'DAN

Sarı-lacivertli ekibin gollerini 45+1'de Sow ve 45+3'te Fernandao kaydetti.

Konuk ekip ise maçta fazla bir varlık gösteremezken, Sırp futbolcu Causic 58. dakikada çift sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

MAÇTAN NOTLAR

Portekizli teknik adam, Ukrayna'da oynanan rövanş maçında kırmızı kart gören Danimarkalı Simon Kjaer'in yerine Senegalli stoper Abdoulaye Ba'ya şans verdi. Pereira'nın UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Yunan ekibi Atromitos karşısında Alves ve Ba'yı oynatacağı için Eskişehirspor mücadelesinde bu ikiliyi stoperde birlikte görev verdiği öğrenildi. Kjaer ise yedek soyundu.

Deneyimli teknik adam, geçen sezonun 33. haftasında İstanbul Başakşehir maçında kırmızı kart gören ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan 4 maç ceza alan Caner Erkin'in yerine ise sol bekte Hasan Ali Kaldırım'a şans tanıdı.

Sarı-lacivertlilerde kalede Volkan Demirel görev alırken, savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Bruno Alves, Ba, Hasan Ali Kaldırım şeklinde oluştu. Orta sahada Shakhtar Donetsk maçındaki oyunculara şans tanıyan Pereria, ön liberoda Josef de Souza ile Meireles'i oynattı. Sağ kanatta Luis Nani, sol kanatta ise Diego oynarken, ileri uçta Moussa Sow ve Jose Fernanadao ikilisi yer aldı.

Van Persie kulübede

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldız transferi Robin van Persie, sakatlığını atlatmasına rağmen hazır olmadığı gerekçesiyle Pereira tarafından yedekte oturtuldu.

Sarı-lacivertlilerle ilk resmi maçına Shakhtar Donetsk'le oynanan ilk müsabakada çıkan Van Persie, sahada 22 dakika kalmıştı. Rövanşta sağ üst ön adalesindeki zorlanma sebebiyle 18 kişilik kadroya dahil edilmeyen golcü futbolcu, takımdan bir süre ayrı kalmıştı.

Son iki gündür takımla çalışmalara başlayan yıldız futbolcu, Eskişehirspor karşısında 18 kişilik maç kadrosuna girerek yedek kulübesinde forma şansı bekledi.

Fenerbahçe'e sakatlığı bulunan Gökhan Gönül ise kadroda yine yer almadı.

Yenilerin ilk lig maçı

Fenerbahçe'de yeni teknik direktör Vitor Pereira ile yeni transferler Josef de Souza, Luis Nani ve Abdoulaye Ba ilk Spor Toto Süper Lig maçına çıktı.

Ba ilk kez bir resmi maçta sarı-lacivertli formayı giyerken, diğer yeni transferler Fernandao ile Şener Özbayraklı, Fenerbahçe'yle ilk Süper Lig maçlarını oynadı.

Portekizli teknik adam ilk 11'de 5 yeni transfere forma şansı verdi.

Fenerbahçe 8, Eskişehirspor 5 yabancıyla sahada

Yeni yabancı kuralı hakkını Fenerbahçe tamamen kullanırken, Eskişehirspor yerli futbolcu ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıktı.

Fenerbahçe ilk 11'de 8, yedek kulübesinde ise 3 yabancı futbolcuyla maça çıkarak 11 kişilik kontenjanı doldurdu. Eskişehirspor ise ilk 11'inde 5, yedek kulübesinde ise 1 olmak üzere ilk 18'e sadece 6 yabancı futbolcu aldı. Konuk ekip teknik direktörü Michael Skibbe, ilk 11'de yabancı futbolcular Toko, Causic, Lawal, Khalifa ve Gekas'a şans verdi. Alman teknik adam yedek kulübesinde ise yabancı futbolcu olarak sadece Defederico'yu oturttu.

Volkan Demirel, 300. Süper Lig maçına çıktı

Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, Eskişehirspor karşısında Spor Toto Süper Lig'de 300, sarı-lacivertli forma altında ise 400. maçına çıktı.

İlk Süper Lig maçına Fenerbahçe'de 2003 yılında çıkan Volkan Demirel, Eskişehirspor karşılaşmasında iki heyecanı birden yaşadı.

Sarı-lacivertlilerle 14. sezonunu geçiren Volkan, ligde 300., toplamda da Fenerbahçe formasıyla 400. karşılaşmasını oynadı.

Fenerbahçe'nin 69 defayla Avrupa kupalarında en fazla forma giyen ismi olan Volkan, yerel kupalarda ise 31 kez sahaya çıktı.

Taraftardan büyük ilgi

Fenerbahçeli taraftarlar ligin ilk hafta maçına büyük ilgi gösterdi.

Taraftarlar stadın tamamına yakınını doldururken, 40 bini aşkın sarı-lacivertli sporsever takımına destek oldu.

Taraftarlar maraton tribününde futbolcuların sırtı dönük olarak posterlerini açtı. Posterlerin üzerinde ise "We belive in you (Size inanıyoruz)" yazısı dikkati çekti. Okul Açık Tribünü'nün üst kısmında ise dev Fenerbahçe bayrağı açıldı.

Karşılaşmayı Eskişehirsporlu yaklaşık 300 kadar taraftar da kendilerine ayrılan tribünde takip etti.

Mehmet Topal'a destek

Sarı-lacivertli taraftarlar, hafta içi aracına kurşun isabet eden futbolcuları Mehmet Topal'a büyük destek verdi.

Maça yedek kulübesinde başlayan milli futbolcuya sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar, "Hepimiz ölelim, Mehmet Topal yaşasın" ve "Sana bunu yapanlar hesabını verecek" tezahüratları yaptı.

Fenerbahçe: 2 - Eskişehirspor: 0

Fenerbahçe

Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Alves, Ba, Hasan Ali Kaldırım, Meireles (Dk. 62 Mehmet Topal), De Souza, Nani, Diego (Dk. 74 Alper Potuk, Sow, Fernandao (Dk. 63 Van Persie)

Eskişehirspor

Ali Şaşal Vural, Toko, Birol Parlak, Sezgin Coşkun, Anıl Karaer, Lawal, Causic, Alpaslan Öztürk (Dk. 46 Defederico), Onur Bayramoğlu (Dk. 46 Kaan Kanak), Ben Khalifa, Gekas (Dk. 66 Emre Güral)

Goller: 45+1 Sow, 45+4 Fernandao (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 58 Causic (Eskişehirspor)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Fırat Aydınus maçı bitiren düdüğü çalıyor. Fenerbahçe kendi evinde Eskişehirspor'u 2-0 mağlup ederek lige 3 puanla başlıyor.

90.DK: Ceza yayı gerisinde topla buluşan Kaan Kanak sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top, Fenerbahçe defansından geri dönüyor.

90.DK: Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

90.DK: Ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta Bruno Alves şutunu çekiyor ancak top kalenin solundan auta çıkıyor.

86.DK: Josef De Souza'nın pasında topla buluşan Moussa Sow altıpasın hemen solundan şutunu çekiyor ancak top auta çıkıyor.

82.DK: Orta alanda Raheem Lawal'a sert müdahalede bulunan Mehmet Topal sarı kart görüyor.

81.DK: Sol kanatta topla buluşan Nani altıpas içerisine ortasını yapıyor. Ali Şaşal Vural boşa çıkıyor ve Robin Van Persie pasını Mehmet Topal'a veriyor. Mehmet, altıpasın gerisinden gelişine şutunu çekiyor ancak top üstten auta çıkıyor.

80.DK: Ceza yayı gerisinde topu önünde bulan Josef De Souza sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top, kaleci Ali'nin kontrolünde auta çıkıyor.

78.DK: Emre Güral ceza yayının sağından şutunu çekiyor ancak bu zayıf şutta top kalenin yanından auta çıkıyor.

75.DK: Karşılaşma su molasının ardından kaldığı yerden devam ediyor.

74.DK: Fenerbahçe'de üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Diego oyundan çıkıyor ve Alper Potuk oyuna giriyor.

72.DK: Hakem Fırat Aydınus bir kez daha su molası veriyor.

71.DK: Hasan Ali Kaldırım'ın pasında topla buluşan Mehmet Topal ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak Ali Şaşal Vural topu kontrol etmeyi başarıyor.

70.DK: Maçın bu bölümlerinde tempo oldukça düşüyor.

66.DK: Eskişehirspor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Theofanis Gekas oyundan çıkıyor ve Emre Güral oyuna giriyor.

63.DK: Ceza yayı gerisinden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Nani şutunu çekiyor ancak top az farkla auta çıkıyor.

63.DK: Fenerbahçe'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Fernandao oyundan çıkıyor ve Robin Van Persie oyuna giriyor.

62.DK: Fenerbahçe'de ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Raul Meireles oyundan çıkıyor ve Mehmet Topal oyuna giriyor.

58.DK: Eskişehirspor 10 kişi kalıyor! Fırat Aydınus'un kararına çok sinirlenen Goran Causic hakeme tepki olarak topu yere vurunca ikinci sarı karttan kırmızı kartı görerek oyun dışında kalıyor.

58.DK: Goran Causic orta alanda rakibi Raul Meireles'e yapmış olduğu faul sonrasında sarı kart görüyor.

57.DK: Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Diego ceza sahasına ortasını yapıyor. Altıpas gerisinde topla buluşan Abdoulaye Ba müsait pozisyonda kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

55.DK: Fenerbahçe sağ kanattan geliyor. Diego pasını sağ taraftan bindirme yapan Şener Özbayraklı'ya veriyor. Şener, bekletmeden pasını içeriye çeviriyor. Penaltı noktasının sağında topla buluşan Moussa Sow gelişine şutunu çekiyor ancak top yandan auta çıkıyor.

54.DK: Sağ kanatta topla buluşan Moussa Sow rakibi Sezgin Coşkun'dan sıyrıldıktan sonra ceza sahası içi sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak top kalenin solundan auta çıkıyor.

49.DK: Sağ kanatta topla buluşan Raul Meireles ortasını yapıyor ve kaleye yönelen topu kaleci Ali Şaşal Vural son anda kornere çeliyor.

49.DK: Anıl Karaer'in pasında topla buluşan Goran Causic ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

46.DK: Eskişehirspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Onur Bayramoğlu oyundan çıkıyor ve Kaan Kanak oyuna giriyor.

46.DK: Eskişehirspor'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Alpaslan Öztürk oyundan çıkıyor ve Matias Defederico oyuna giriyor.

46.DK: İkinci yarıya Eskişehirspor başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Fırat Aydınus ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve Fenerbahçe soyunma odasına 2-0 üstünlük ile gidiyor.

45.DK: Golün asistini Diego yapıyor.

45.DK: GOOOLLL!!! Fenerbahçe, Fernandao'nun golü ile farkı ikiye çıkarıyor. Orta sahada kazanılan top sonrasında hızlı gelişen atakta Diego pasını Fernandao'ya veriyor. Fernandao topla birlikte ceza sahasına girer girmez tam cepheden şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

45.DK: Golün asistini Hasan Ali Kaldırım yapıyor.

45.DK: GOOOLLL!!! Fenerbahçe, Moussa Sow'un golü ile 1-0 öne geçiyor. Nani'nin pası ile sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım arka direğe ortasını yapıyor. O noktada iyi yükselen Moussa Sow düzgün bir kafa vuruşu ile topu ağlara gönderiyor ve takımını öne geçiren golü kaydediyor.

45.DK: İlk yarının sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

43.DK: Nzuzi Toko sağ kanattan ortasını yapıyor ancak Volkan Demirel arka tarafta topun sahibi olmayı başarıyor.

41.DK: Ceza yayı gerisinde topla buluşan Nani sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

38.DK: Nani'nin pasında topla buluşan Diego ceza yayı içerisinden sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top üstten auta çıkıyor.

38.DK: Hızlı gelişen Eskişehirspor atağında Nassim Ben Khalifa pasını Onur Bayramoğlu'na veriyor. Onur, topu düzelttikten sonra ceza sahasına girer girmez şutunu çekiyor ancak Volkan Demirel üzerine gelen topu kontrol ediyor.

37.DK: Hasan Ali Kaldırım sol kanattan ortasını yapıyor ancak top herkesi aşarak uzaklaşıyor.

33.DK: Ali Şaşal Vural'ın tedavisi tamamlanıyor ve karşılaşma kaldığı yerden devam ediyor.

32.DK: Karşılaşma, Ali Şaşal Vural'ın sakatlığı nedeniyle duruyor.

30.DK: Fernandao'yu arkadan çekerek yere düşüren Birol Parlak sarı kart görüyor.

28.DK: Su molasının ardından karşılaşma devam ediyor.

27.DK: Fırat Aydınus maçın bu bölümünde su molası veriyor.

25.DK: Nzuzi Toko rakibi Diego'ya yapmış olduğu faul sonrasında sarı kart görüyor.

23.DK: Nani ile duvar pasına giren Diego ceza sahasının hemen önünden sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak Ali Şaşal Vural topu yatarak kontrol ediyor.

21.DK: Raul Meireles'e çarpan topu önünde bulan Nassim Ben Khalifa ceza sahası içi sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak Volkan Demirel iki hamlede topu kontrol ediyor.

18.DK: Fenerbahçe, rakip yarı alanda baskısını artırıyor ve gol aramaya devam ediyor.

15.DK: Orta alanın biraz ilerisinden sol taraftan kullanılan serbest vuruşta Diego ceza sahasına ortasını yapıyor ancak top direkt olarak auta çıkıyor.

13.DK: Şener Özbayraklı'nın pasına sağ kanatta hareketlenen Fernandao için bir kez daha ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

12.DK: Raul Meireles'in uzun pası ile sağ kanatta topla buluşan Nani ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Anıl Karaer topu uzaklaştırmayı başarıyor.

9.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego ön tarafa ortasını yapıyor. Altıpasın sağ çaprazında topla buluşan Fernandao topu içeriye çeviriyor ancak kaleci Ali Şaşal Vural topu rahatlıkla kontrol ediyor.

7.DK: Raul Meireles saha kenarına alındıktan sonra mücadele kaldığı yerden devam ediyor.

6.DK: Yerdeki ikili mücadele sonrasında Raul Meireles'in burnunda kanama oluşuyor ve sağlık ekipleri sahaya dahil oluyor.

5.DK: Sağ kanatta topla buluşan Nani ceza sahası içerisinde koşu yapan Fernandao'ya ortasını yapıyor ancak ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

3.DK: Diego'nun ara pasına hareketlenen Fernandao ceza sahası içi sol çaprazda topu yakalamaya çalışırken kalesini terk eden Ali Şaşal Vural'ın yanındayken yere düşüyor ancak hakem Fırat Aydınus devam kararı veriyor.

1.DK: Fırat Aydınus'un düdüğü ile maça Fenerbahçe başlıyor.

- İki takım oyuncuları sahaya çıkıyor. Mücadele seremoniden sonra başlayacak.

- Eskişehirspor’da antrenman eksikliği bulunan Cedric Mongongu’nun yanı sıra maç kadrosuna dahil edilmeyen Ruud Boffin, Aytaç Öden, Muarem Muarem ve Engin Bekdemir bu karşılaşmada görev alamayacaklar.

- Ev sahibi ekipte kırmızı kart cezalısı olan Caner Erkin’in yanı sıra sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül ve Samuel Holmen bu karşılaşmada forma giyemeyecekler. Ayrıca teknik direktör Vitor Pereira; Michal Kadlec, Miroslav Stoch ve Milos Krasic'i 18 kişilik maç kadrosuna dahil etmedi.

- İki ekibin geçen sezonki iki karşılaşması da beraberlikle sonuçlandı.

- İki takım bugüne kadar 66 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe 35, Eskişehirspor 15 kez kazanırken diğer 16 karşılaşmada eşitlik bozulmadı.

- Eskişehirspor ise geçen sezon 39 puan aldı ve kendine 11. sırada yer buldu.

- Fenerbahçe geçen sezonu 74 puan toplayarak 2. sırada bitirdi.

- Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda saat 22:00’de başlayacak olan mücadeleyi Fırat Aydınus yönetecek.

- Spor Toto Süper Lig 2015/2016 sezonu açılış maçında Fenerbahçe ile Eskişehirspor karşı karşıya geliyor.

İŞTE İLK 11'LER

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Ba, Alves, Hasan Ali, Nani, Josef, Meireles, Diego, Fernandao, Sow

ESKİŞEHİRSPOR: Ali, Toko, Birol, Sezgin, Anıl, Lawal, Causic, Alpaslan, Onur, Ben Khalifa, Gekas

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada..

[PAGE]

Transferin rekortrmen takımı Fenerbahçe, yıldızlarla dolu kadrosuyla ilk maçını kazanmak isterken, konuk Eskişehir'in hedefi ise zorlu Kadıköy'den puanla dönmek.  

Kadıköy'de dolu tribünler önünde sezonun ilk maçına çıkacak olan Fenerbahçe'de cezalı Caner Erkin ve sakatığı devam eden Gökhan Gönül bu maçta forma giyemiyor.  Son iki antrenmanda takımla çalışan Robin van Persie'nin ise kadroda yer alıyor. Hollandalı golcünün maça yedek olarak başlaması bekleniyor.

Eskişehirspor'da ise herhangi bir sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

FENERBAHÇE-ESKİŞEHİRSPOR

STAT: 
Ş. Saracoğlu
HAKEM: Fırat Aydınus
SAAT: 22.00
YAYIN: Lig TV - SPOR3.COM

FENERBAHÇE

Volkan, Şener, Kjaer, Alves, Hasan Ali, Nani, Josef, M.Topal, Diego, Fernandao, Sow.  
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

ESKİŞEHİRSPOR

Ali, Emre, Birol, Sezgin, Anıl, Causic, Toko, Kaan, Lawal, Ben Khalifa, Gekas
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe