Galatasaray'ın büyük planı ! Başkan açıkladı...

Galatasaray'ın büyük planı ! Başkan açıkladı...

Dursun Özbek, kulübün içinde bulunduğu kötü durumdan nasıl çıkacaklarını açıkladı...

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yıllık zararı 10 milyon euroya çekebilmek için bir aksiyon planı hazırlıkladıklarını söyledi, “8 Şubat’ta kampanyamız başlıyor. Taraftarlara, camiaya ve Türkiye’ye yönelik bir kampanya olacak” dedi

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, NTV’den yayınlanan “10’da Ekonomi” adlı programın canlı yayın konuğu oldu.
 
Kulübün Finansal Fair-Play kurallarının dışına sadece mali yönden çıktığını belirten Özbek, “Oturup devre arası için transfer planlaması yapmıştık. Takımımız yaşlı bir takım, 30 yaş civarında bir takım. Geleceğe yönelik transfer politikası tespit etmiştik. UEFA’dan açıkçası böyle bir mektup beklemiyordum. Galatasaray’ı turnuvalar dışına atmak bir çözüm değil. UEFA’nın bu Finansal Fair-Play kurallarının nedeni büyüyen futbol ekonomisine kara paranın girmemesi. Galatasaray bahisle, şikeyle, muhattap olmamış, kara para ve manipüle edici bir olay yok. Demek ki Galatasaray Finansal Fair-Play’e aykırı bir şey yapmamış. Galatasaray zarar ediyor, bu zarar UEFA’nın istemediği seviyede. Biz iş dünyasının içerisindeyiz. Mali’ye biz zarar ettik mi uygulama getirmiyor. Zarar seni ilgilendiriyor. Mali bozukluktan dolayı turnuva dışına atılmayı doğru görmüyorum” dedi.
 
Dursun Özbek, “8 Şubat’ta bir lansmanla bir kampanyayı başlatıyoruz. Taraftarlara, camiaya ve Türkiye’ye yönelik bir kampanya olacak. Yüksek seviyede çalışanımız var; tensikat olacak. Sponsorlarımızla ilgili hareketlerimiz var. Detaylarını 8 Şubat’ta açıklayacağım. Yıllık zararı 10 milyon euro’ya çekmek olası” diye konuştu.
 
Avrupa’da 8-10 yemedik
Avrupa’da Galatasaray’ın oynamaması durumunda futbolun kazanmayacağını belirten Özbek, “Bizim bütçemiz rakiplerin bütçesiyle kıyaslanmayacak kadar küçük. Türkiye, Avrupa’nın bir parçasıysa, Türkiye’yi Orta Avrupa ülkesi gibi görüp o bütçeleri beklemek yanlış. Galatasaray, UEFA’nın marka değerine katkı yaptı. her maç çıkıp 8-10 yememişiz, İngilizler’den kupa almışız. Galatasaray’ı turnuva dışına atmak dünya futboluna bir şey katmaz” dedi.