Hem yaşlı hem pahalı !

Hem yaşlı hem pahalı !

Sarı-kırmızılı takımın yaş ortalaması ve oyuncuların aldıkları yüksek ücretler dikkat çekiyor.

32 yaşındaki Bilal Kısa’nın transferi ve 31 yaşındaki Sabri Sarıoğlu’nun sözleşme yenilerken parasının artırılması sarı-kırmızılı taraftarı kızdırdı. Üstelik Cim-Bom’un, 30 yaş üzerinde 14 oyuncusu bulunuyor...

Galatasaray’da, önce Bilal Kısa’nın transferinin kamuoyuna duyurulması, bunun ardından da Sabri Sarıoğlu’nun sözleşmesinin yenilenmesindeki para artışı, iki tartışmayı beraberinde getirdi: Yaş ve ücret...

Sarı-kırmızılı takımın yaş ortalaması ve oyuncuların aldıkları yüksek ücretler, Başkan Dursun Özbek ve ekibinin önündeki en ciddi sorunlar olarak dikkat çekiyor. UEFA Finansal Fair Play kriterleri çerçevesinde uyarılan ve Avrupa Kupaları’na gelecek sezonlarda katılmama riski bulunan Cim-Bom’da Sabri’nin garanti ücretinin 1.2 milyon dolardan, 1 milyon 560 bin euroya çıkarılması, bunun yanında oyuncuya maç başı ve primlerle ekstradan ödenecek rakamlar taraftarın ciddi tepkisine neden oldu. Sabri buna rağmen kulüpte en çok kazananlar listesinde ilk 10’da yer almıyor.

Sarı-kırmızılılarda, ödenen yüksek meblağlar kadar, takımın yaş ortalamasının yükselmesi de endişe yaratıyor. Galatasaray’da 30 yaş ve üzerinde 14 futbolcu bulunuyor. Son olarak 32 yaşındaki Bilal’i alan ve yine 31 yaşındaki Sabri ile nikah tazeleyen sarı-kırmızılıların yaş ortalaması 28.2’ye yükseldi.

Ortalama yükseldi

Galatasaray’da 30 ve üzeri isimler şunlar: Muslera (30), Sabri (31), Hakan (33), Chedjou (30), Melo (32), Hamit (33), Dzemali (30), Selçuk (31), Sneijder (31), Bilal (32), Olcan (30), Yekta (30), Umut (32), Burak (30).

10-050.jpeg

Milliyet