Mersin'de flaş gelişme !

Mersin'de flaş gelişme !

Mersin İdamnyurdu, Başakşehir ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Spor Toto Süper Lig'de maddi ve sportif açıdan zor  günler geçiren Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör Ümit Özat, "Puan alarak  maddi anlamda kulübe yardımcı olmaya çalışırken, takımı da ligde tutmaya  çabalıyoruz. Bunu başarabileceğimize inanıyorum. Lig yarışı son haftaya kadar  devam edecek, oyuncularıma da güveniyorum." dedi.
 
İki gündür antrenman yapılmaması üzerine oyuncuların idmanı boykot  ettiği iddialarıyla gündeme gelen Mersin İdmanyurdu, yaşanan belirsizliğin  ardından Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında karşılaşacağı Medipol Başakşehir  maçının hazırlıklarına, Macit Özcan Spor Kompleksi'nde basına açık gerçekleştirilen çalışmayla başladı.
 
Teknik direktör Ümit Özat yönetimindeki idmana, milli takım  kamplarında bulunan kaleci Muammer Yıldırım ile Prejuce Nakoulma'nın yanı sıra  Gökçek Vederson, Tita, Welliton, Abdul Rahman Khalili, Milan Mitrovic ve Loret  Sadiku katılmadı.
 
Az sayıda oyuncunun katılımıyla yapılan çalışmada  kırmızı-lacivertliler, koşunun ardından, ısınma hareketleri yaparak, kondisyon  çalıştı. Oyuncular daha sonra, dar alanda pas çalışması gerçekleştirdi.
 
Öte yandan şarkıcı Çılgın Sedat da takımın antrenman yaptığı sahaya  gelerek, bir süre oyuncularla birlikte idman yaptı.
 
"Takıma kimse 5 gün izin vermedi"
 
Ümit Özat, takımın idmanları boykot ettiği iddiası üzerine AA  muhabirine yaptığı açıklamada, oyuncuların dün kondisyonerler eşliğinde salonda  çalışma yaptığını söyledi. Antrenman yapılmadığı zamanlarda bu tür iddiaların ortaya  atılabildiğini belirten Özat, "Çocukların sıkıntı çektiği bir gerçek, yönetimin  bunu çözmeye çalıştığı da bir gerçek. İki taraf da iyi niyetli. İşimiz kolay  değil. Ülkenin yüzde 95'inin düştü gözüyle baktığı, en yakın iki rakibiyle  arasında yedişer puan fark olan takım vardı. Ligin ikinci yarısında fark 3 puana  düşmüşken hala herkesin umutsuz olması, bu çağrıya kulak vermemesi çocukları da  üzüyor." diye konuştu.
 
Özat, kendisinin takıma 5 gün izin vermediğini vurgulayarak, şöyle  devam etti: "Bir belirsizlik var. Takıma kimse 5 gün izin vermedi. Versem kimseden  saklamam, bu takımın hocası benim. 5 gün de veririm, 3 gün de. Normal şartlarda  pazar günü bitmiş bir maçtan sonra perşembe günü toplanılması gerekirken, cuma  günü toplandık. Dolayısıyla bazı sıkıntıları yaşayan, sezon başından beri bu  kulüp ve camia için her türlü mücadeleyi veren bu çocuklara 2 gün izin versen ne  olacak, sıkıntı devam ettiği sürece izin vermesen ne olacak. Sonuçta onların da  kafasının rahat etmesi gerekiyor. Şu da bir gerçek ki çocuklar da iyi niyetle  mücadele ediyor, yönetim de onlara para akışı bulmak için her türlü mücadeleyi  veriyor. Şu an geldiğimiz nokta; inşallah önümüzdeki hafta bu sorunun  halledileceği yönünde."
 
"Lig yarışı son haftaya kadar devam edecek"
 
Takımın ligdeki durumunu da değerlendiren Özat, ligin kalan maçlarını  en iyi şekilde tamamlamayı hedeflediklerini anlattı. Özat, alt sıralarda olmalarına rağmen iyi top oynadıklarını  belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Kazanamasak da mutlaka kaybetmemiz  lazım. Geldiğimiz günden bu yana oyuncular, topladıkları puanlarla kulübe en az  7-8 milyon lira para kazandırdılar. Bir şekilde kulübe işimizin gereği yardımcı  olmaya çalışıyoruz. Puan alarak, maddi anlamda kulübe yardımcı olmaya çalışırken,  takımı da ligde tutmaya çabalıyoruz. Bunu başarabileceğimize inanıyorum. Lig  yarışı son haftaya kadar devam edecek, oyuncularıma da güveniyorum. İnşallah  hafta içerisini de sıkı bir şekilde geçirirsek, Medipol Başakşehir'den güzel bir  sonuçla döneceğimize inanıyorum."