Mesut Hoşcan bırakıyor

Mesut Hoşcan bırakıyor

Mesut Hoşcan, kulübün 9 Ocak 2016'da gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulunda yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, kulübün 9 Ocak 2016'da gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulunda yeniden aday olmayacağını açıkladı

Hoşcan, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, Spor Toto  Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun ilk yarısını tamamladıklarını hatırlatarak, 9  Ocak'ta seçimli olağanüstü kongre yapma kararı aldıklarını anımsattı.
 
Yönetim olarak göreve geldikleri günden bu yana "uçurumun eşiğine  gelmiş mali yapı" ile mücadele ettiklerini öne süren Hoşcan, şunları kaydetti:
 
"Bu mücadelenin daha uzun süre devam etmesi gerektiğini biliyor ve  söylüyoruz. Sezon başında, mali durumumuzdan kaynaklanan bir karar vermek  zorundaydık. Herkesin bildiği gibi sert mali disiplin uygulamaya başladık. Süreç  sırasında transfer etmek istediğimiz bazı futbolculardan, dönemin teknik  direktörünün şarta varan ısrarı nedeniyle vazgeçtik. İlk üç haftada alınan 4 puan  bütün camiayı kadromuzla ilgili umutlandırmıştı. Transfer sezonunun kapanmasından  sonra gelen mağlubiyetler ile kamuoyuyla daha önce paylaştığımız  itibarsızlaştırma ve camiayı yönlendirerek takıma zarar verme operasyonu, hem  takımın hem de taraftarın dengesini bozdu. Kongre kararı alınması yönünde  talepler oluştu. Kurumsallaşma adına çok iyi işler başardık ancak sportif başarı  yokken bunları konuşmanın anlamı da yok."
 
"Hepimiz mutsuzuz ancak umutsuz değiliz"
 
Hoşcan, Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba'nın sezonun ikinci  yarısı için gerekli bütün çalışmaları yürüttüğünü ve takımın zor günleri  atlatabilmesi için yoğun çalışmaları sürdürdüklerini bildirdi.
 
Bu süreçte bütün Eskişehirspor camiasının birleşmesi gerektiğinin  altını çizen Hoşcan, şöyle devam etti:

"Geçmişte bizi itibarsızlaştırmak için kulübümüze zarar vermeyi göze  alan, hakkımızda iftiralar atan, yalanlar söyleyen ve yazan, sosyal medyada  hakaret dolu ve hakareti aşan yazılar kaleme alan, konuşmalar yapan kişilere  yönelik cevap hakkımızı saklı tuttuğumuzu bildirip, 9 Ocak'ta yapılacak kongrede  aday olma düşüncesi içinde olmadığımızı sizlerle paylaşma gereği duyuyoruz.  Kongre gününe kadar kulübümüzün geleceği için her zaman olduğu gibi  çalışmalarımız devam edecek olup, aday olacak kişilerle her bilgiyi paylaşmaya  hazır olduğumuzu ve yine kulübümüzün geleceği için herkesin kabul edebileceği bir  yönetimin oluşması en büyük dileğimizdir. Hepimiz mutsuzuz ancak umutsuz  değiliz."