Pereira'dan 4 sürpriz !

Pereira'dan 4 sürpriz !

Fenerbahçe, Kayserispor karşısına bol sürprizli bir kadroyla çıktı.

Teknik direktör Vitor Pereira, son haftalarda sürekli ilk 11'de oynattığı Robin van Persie'nin yanı sıra, Braga maçının maçının yıldızı Mehmet Topal, Caner Erkin ve Ozan Tufan'ı yedek soyundurdu. Sarı lacivertlilerde Gökhan Gönül ve Lazar Markovic de sakatlıkları nedeniyle ilk 11'de yer almadı. Sarı lacivertlilerde Mehmet Topal'ın yerine ön libero bölgesinde Michal Kadlec forma giydi.

Son haftaların başarılı ismi Alper Potuk da sarı kart cezası nedeniyle kadroda yer almadı. Bu oyuncunun yerine ilk 11’de görev yapan Nani, 3 maç aradan sonra ilk 11’e döndü. Portekizli futbolcu, Beşiktaş, Akhisar Belediyespor ve Braga maçlarında yedek soyunmuştu.

Robin van Persie'nin yedek kalması ile ilgili açıklama yapan teknik direktör Vitor Perereira, perşembe günü Braga ve pazar günü Galatasaray ile oynayacakları maçları düşünerek rotasyona gittiğini söyledi.

MECBUREN LACİVERT FORMA!
Rakip Kayserispor’un düz sarı forması ile sahada yer alması üzerine Fenerbahçe zorunlu olarak formasını koyu renkli olarak seçme durumunda kaldı. Sarı lacivertliler sahaya bu sezon 3. forma olarak kullandıkları lacivert forma ile çıktılar.

40 BİN TARAFTAR
Karşılaşmayı yaklaşık 40 bin taraftar takip etti. Tribünlerde ufak boşluklar yer alırken sarı lacivertliler takımlarına büyük destek verdiler.

HAKAN KUTLU'NUN İLK MAÇI
Kayserispor'un yeni teknik direktörü Hakan Kutlu, takımıyla ilk sınavını Fenerbahçe karşısında verdi. Tolunay Kafkas'tan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Kutlu, Kadıköy'de takımının başında sahada yer aldı. Kutlu, takımının geçen hafta sahasında Gençlerbirliği'ne 2-0 kaybettiği maçın ilk 11'inde ise 3 değişiklik yaptı. Genç teknik adam Furkan Özçal ile sarı kart cezaları bulunan Mustafa Akbaş ve Marko Simic'in yerine Birol Parlak, Berkan Emir ve Cem Can'ı oynattı. Kayserispor'un yedek kulübesinde ise 6 futbolcu bulundu.

MAÇ GERGİN BAŞLADI
Karşılaşmanın henüz 1. dakikasında Bruno Alves, Ömer Bayram’ın sert müdahalesi ile yerde kaldı. Bruno Alves, Ömer’in üzerine yürürken takım arkadaşları ve hakem tarafından sakinleştirildi.

Hürriyet