Riekerink çıldırdı: ''Bırakın bunları''

Riekerink çıldırdı: ''Bırakın bunları''

Bursaspor maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen Galatasaray teknik direktörü Riekerink, çok sert sözler sarfetti.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Ole Riekerink, Bursaspor maçı öncesi basın toplantısı düzenleyerek derbide yaşanan Selçuk gerginliği başta olmak üzere gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.
 
BASIN MENSUPLARINDAN TEPKİ GELİNCE, TOPLANTIYA DEVAM ETTİ
 
Öte yandan Jan Olde Riekerink, basın toplantısını bitirirken muhabirlerden gelen itirazları sonrası toplantıya devam edilmesi yönünde bir talepte bulundu.
 
Tercüman Mert Çetin'i de uyaran Hollandalı teknik adam, ikinci kez 'Devam, kalkmıyoruz' diyerek sözlerine devam etti
 
İşte Riekerink'in sözleri;
 
'F.Bahçe maçında kötüydük'
 
Geçen sene önemli bir kupa kazanarak kapanış yaptık. Son 4 maçımız istediğimiz şekilde gitmedi. Adanaspor ve Fenerbahçe maçlarında kötüydük. Ama benim takıma olan inancım sonsuz. Bursaspor maçı da mutlaka kazanmak istediğimiz bir maç.
 
'Takımda otorite problemi yok'
 
Takım her zaman benden daha önemli. Bu açıklamayı yapma gereği duydum. Takım içinde ufak tefek problemler olabilir. Her ailede olabilir bunlar. Ama kendi içimizde çözerek başa çıktığımıza inanıyorum. Kesinliklikte takımda bir otorite problemi olduğunu düşünmüyorum.
 
'Sorun topu ayağımızda tutamamamız'
 
'Topu ayağımızda tutmamız gerekiyor. Topu ayağımızda tutunca daha çok pozisyona giriyor, daha çok atak üretiyoruz. Rakip sahada topla daha fazla oynamalıyız. Sorunun bu olduğunu düşünüyorum ve çözmek için yoğun çalışıyoruz. Sadece sisteme bağlamamak lazım. Bunu en iyi şekilde çözmeye çalışıyoruz. Oyuncu değişikliği de tabiki olabilir.
 
'Bireylere odaklanmayın, biz takım olarak kötü oynadık'
 
Sadece bireylere odaklanmamak lazım. Fenerbahçe maçında sadece Wesley değil biz takım olarak kötü oynadık. Daha fazla pozisyon şans bulmamız gerekiyordu. O yüzden böyle bir değişikliğe gittik. İsimlere odaklanmamak gerekiyor.
 
'Hiçbiriniz neler olduğunu bilmiyorsunuz'
 
Bana yapılan eleştirileri kabul edebilirim. Ama benim oyuncularım üzerinden yapılan eleştirileri kabul edemem. Hiçbiriniz neler olduğunu bilmiyorsunuz. Selçuk üzerinden hikayeler üretiyorsunuz. Kesinlikle Sabri'nin de bir kişiyi hedef alarak açıklama yaptığı doğru değildir. Sneijder'le takım kuruyorlar denildi. Kesinlikle böyle bir şey olmadı. Çıkıp elbette birlikte yemek yedik. Ben hiçbir oyuncuyla oturup takım üzerinde kararlar almadım. Benim çok önemli iki yardımcım var. Ayhan Hoca var, Orhan Hoca var. Sizden ricam benim üzerimden yalan haberler çıkararak oyuncularıma haksız eleştirilerde bulunmayın.
 
Wesley'e, Selçuk'a Sabr'iye saldırmayı bırakalım. Hep çok önemli oyuncular. Galatasaray için çok şeyler yapmışlar. Lütfen olmayan şeyler üzerinden hikayeler üretmeyelim. Buna izin veremem.
 
'Selçuk'u oyuna almadım çünkü...'
 
'Selçuk da oyuna alabileceğimiz opsiyonlardandı. Almadım çünkü o anda Eren de sakatlanmıştı. Ben 9 aydan beri buradayım. Kimin ofansif anlamda en iyi katkıyı verebileceğini biliyorum. Kulübede başka ofansif katkı verecek bir oyuncumu göremedim. Cavanda'yı oyuna alıp Sabri'yi öne atmak istedim.'
 
'Bursa maçını derbinin rövanşı olarak görüyorlar'
 
'Evet kaybedilmiş bir derbi var. Önemli olan bu maçın ardından takımın nasıl reaksiyon verdiğidir. Takım Bursa'ya çok iyi hazırlandı. Benim gördüğüm kadarıyla derbinin rövanşını Bursa'dan almak isteyen bir takım var. O hırsı takımda gördüm. Bizim yapacağımız Bursaspor karşısında galibiyet almaktır.
 
'Derbide inancı görememek üzdü'
 
'Fenerbahçe maçı öncesi yaptığımız toplantıda takımda o enerjiyi alıyordum. Beni en çok üzen o inancı, enerjiyi görememek oldu. Fenerbahçe çok büyük bir maç evet ama toparlanmamız gerekiyor. Bizim yine aynı mantaliteyle aynı inanca sahaya çıkmamız gerekiyor.'
 
'Gergin değilim'
 
'Stresli veya gergin olduğuma katılmıyorum. Sadece o konu beni biraz gerdi. Beni ve benim değişikliklerimi eleştirebilirsiniz. Ama bireysel olarak oyuncularıma dokunulunca, üstelik yalan haber olunca bu da beni birazcık geriyor. Yoksa bu durumda beni geren bir durum yok. Ben Galatasaray'ın hocasıyım ve bundan çok büyük gurur duyuyorum. Taraftarlarımızın da bana verdiği desteği görüyorum. Şimdi önemli olan Bursa maçında bunu onlara geri ödeyebilmek.'
 
'Oyuncu grubunuzun size inanması çok önemli. Ben oyuncuların bana inandığını görüyorum. Taraftarlarda, yöneticilerde, çalışanlarda da inanç olduğunu görüyorum.'
 
'Selçuk'un basın toplantısını seyrettim. Pazartesi aramızda olmayışının nedenini çok iyi anlattı. Böyle durumlarda beklemek çok iyi değildir. O yüzden hemen bir gün sonra yapmak istedik.'
 
'Gazeteleri okuyamıyorum, spor programlarını izleyemiyorum. Ama çevremde bunları takip eden insanlar var. Oyuncularıma bir saldırı olunca bunlardan tabiki çevremden geri dönüşler alıyorum.'

Milliyet