Şenol Güneş, Quaresma'ya sahip çıktı

Şenol Güneş, Quaresma'ya sahip çıktı

Ricardo Quaresma tartışmasına Teknik Direktör Şenol Güneş noktayı koydu.

"Moralini bozma" diyerek oyuncusuna destek veren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Daha dikkatli olmalıydı. Ancak bu davranışa disiplinsizlik, saygısızlık ve olumsuzluk olarak bakılmamalı" dedi.

Beşiktaş'ta sezonun ikinci haftasında ortaya çıkan Ricardo Quaresma tartışmasına Teknik Direktör Şenol Güneş noktayı koydu. Olimpiyat'ta gol attıktan 3 dakika sonra hakemin düdüğünü beklemeden topu kullanınca kırmızı kart gören Quaresma çok eleştiri alırken, bir kısım da yenilginin faturasını Portekizli'ye çıkardı. Ancak tecrübeli hoca Şenol Güneş, öğrencisinin hatasım kabul ederken, sahip çıkmayı da ihmal etmedi. Maç sonu Q7 ile görüşen Güneş, "Sen moralini bozma" derken şu açıklamada bulundu:
 
"HAKEMLERİ BİZ DÜZELTEMEYİZ"
"Kartla ilgili bir şey söyleyemem. Hocalar ne karar veriyorsa ona uyuyoruz. İlk sarı kartı doğru. İkinci sarı kart gördüğünde ise daha dikkatli davranması gerekiyordu. Beni beklemeden topu kullandı diye sarı kartı verdi. Quaresma'nın bu pozisyonuna disiplinsizlik, saygısızlık ve olumsuzluk olarak bakmamak lazım. Hakem ilk 15 dakikada avantaj lan kesti. Oyun oynamaya çalıştığınız zaman bunlan yapınca katliam olur. Kendi eksikliklerimizi düzeltebiliriz ancak hakemleri düzeltemeyiz. Geçen yıl neler yaptıklannı biliyoruz."
 
Akşam