Simon Kjaer, İstanbul'da

Simon Kjaer, İstanbul'da

Fenerbahçe'nin prensipte el sıkıştığı Danimarkalı oyuncu Simon Kjaer, dün ailesi ile birlikte Türkiye'ye geldi.

Sarı-lacivertli ekiple parasal konularda prensip anlaşmasına varan 26 yaşındaki stoperin, Türkiye’deki ortamı ve yaşacağı yeri yakından görmek istediği, herhangi bir sorun çıkmaması halinde birkaç gün içinde imza atacağı belirtildi.

Transfer çalışmalarına hızlı başlayan Fenerbahçe’de ilk bomba Simon Kjaer oldu. Fransa’da Lille forması giyen 26 yaşındaki futbolcuyu dün İstanbul’a getiren  sarı-lacivertli kulübün birkaç gün içinde resmi imzayı attırması bekleniyor.

Danimarka’nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde kendi sahasında Sırbistan’ı 2-0 yendiği karşılaşmada 90 dakika forma giyen ve 50. milli maçını oynayan Kjaer, ailesi ile birlikte Türkiye’nin yolunu tutarken, havalimanında herhangi bir açıklamada bulunmadı. Sarı-lacivertli ekiple prensipte anlaşan ancak Türkiye’deki ortamı ve yaşayacağı yeri yakından görmek isteyen Danimarkalı yıldız, ayrıca tesis ve kulüp binasını da gezecek.

Ailesinin de onay vermesi halinde Fenerbahçe ile sözleşme yapacak olan Kjaer’e birçok ciddi teklifin geldiği ancak ilk tercihinin sarı-lacivertli ekip olduğu bildirildi.

Cazip teklif

Danimarkalı milli yıldızın hem kulübü Lille’in ekonomik sıkıntıda olması hem de Fenerbahçe’nin her bakımdan cazip bir teklif sunması nedeniyle transfere sıcak baktığı kaydedildi. Sezonun bitiminde Liverpool’a gitmesi an meselesi olan Kjaer için parasal konularda anlaşamayan Lille’in, sarı-lacivertlilerden gelen talepkar tutumu kabul ettiği belirtildi.

Yaklaşık 10 milyon euroya yapılan anlaşmanın yanı sıra Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne dönecek olması da işleri değiştirdi. Kjaer’in bu duruma özel olarak önem verdiği de aktarıldı.