Van Persie'ye büyük şok !

Van Persie'ye büyük şok !

Haftalardır arayışta olan Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, nihayet kafasındaki kadroyu oluşturdu.

Hollandalı hoca, zorunlu bir değişiklik veya performans düşüklüğü yaşanmadığı takdirde Kasımpaşa maçının ilk 11’ini artık bozmayacak. Bu sezon ağır idmanları kaldıramayan ve fizik gücü toparlanmayan Van Persie’yi planlarının dışında tutan ve şu an için kadroda düşünmeyen tecrübeli çalıştırıcı, 4-3-3 sisteminden de geri adım atmayacak.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat sonunda kafasındaki kadroyu buldu. Takımı yavaş yavaş tanıyan Hollandalı hoca artık doğru sistem ve futbolculara karar verdiğini düşünüyor. Zorunlu değişikler ve performans düşüklüğü yaşanmadığı sürece Kasımpaşa maçının 11’i sarı-lacivertli ekibin ideal şablonunu oluşturacak.

Geride kalan bir aylık süre içinde tüm oyuncularını deneyen ve kimden nasıl katkı alacağını gören Advocaat maçlara sürekli bu kadro ile çıkarak 4-3-3 sistemini takıma adapte etmeye çalışacak. Bu sistemle oynayacak aynı takımın birbirini tanımasının ardından her geçen maçta daha iyi bir futbol ortaya koyması hedefleniyor.

FİZİK GÜÇ

Mevcut 11’de yaratıcı orta saha eksikliği hissedildiği için üç dinamik ve fiziksel açıdan iyi durumda olan oyuncu; Mehmet Topal, Souza ve Ozan ile bu boşluk kapatıldı. Hollandalı çalıştırıcı, bu üçlünün fiziksel özellikleriyle yapacağı baskı ve kapacağı toplarla ileride atak yaratmayı amaçlıyor.

Forvet hattında ise Emenike ve Sow arasında maça göre tercih yapılacak. Deneyimli teknik adam savunma hattı ile kanatlarda oynayan Lens ve Volkan Şen’den vazgeçmeyi düşünmüyor. Salih’i yeterli görmeyen Advocaat, Alper’i de artık alternatif olarak değerlendirecek.

RVP ÇOK ZOR

Şu an için yapılan planlarda Robin Van Persie düşünülmüyor. Bu sezon ağır antrenmanları kaldıramayan Hollandalı futbolcunun adalesinde tekrar sertleşme oldu. Verilen rapora göre Van Persie’nin fizik olarak tam kapasite ile hazır hale gelmesi çok zor gözüküyor. Bu nedenle ideal 11’de yer almayacak. Ancak ilerleyen dönemde toparlanırsa, takıma dahil olma ihtimali söz konusu olacak.

7: Dick Advocaat, Fenerbahçe’nin başında 7 maça çıktı, 3 galibiyet aldı. Ligde 4, Avrupa’da da 3 karşılaşmada yer alan Hollandalı, 2 yenilgi gördü.

Milliyet