Yapay zeka Fenerbahçe-Galatasaray maçının skorunu tahmin etti

Yapay zeka Fenerbahçe-Galatasaray maçının skorunu tahmin etti
Güncelleme:

Teknoloji devi Google'ın yapay zeka aracı yarın Kadıköy Ülker Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki mücadelenin skorunu tahmin etti.

Süper Lig'te yarın akşam oynanacak olan Fenerbahçe - Galatasaray maçı öncesinde Google'ın yapay zeka aracı Bard'ın derbi tahmini belli oldu.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında yarın derbi maçta Galatasaray'ı konuk edecek.

Ülker Stadı'nda saat 19.00'da oynanacak müsabakayı hakem Arda Kardeşler yönetecek.

2023 yılının son derbisi olarak tarihe geçecek olan dev derbide hem Fenerbahçe hem de Galatasaray sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkarak şampiyonluk mücadelesinde öne geçmeyi hedefliyor.

Ligde geride kalan 16 maçta iki takım da 14'er galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyetle benzer performans sergileyerek ilk iki sırayı aldı.

 Yapay zekanın derbi tahmini

Google'nin yapay zekası Bard, Fenerbahçe - Galatasaray derbisi için skor tahminini verdi. Bard'a göre Fenerbahçe %55 ihtimalle sahadan 2-1 veya 3-1 galip ayrılacak.

Galatasaray ise %40 ihtimalle 2-0 veya 3-0'lık galibiyet alarak 3 puanı cebine koyacak. Son olarak ise maç %5 ihtimalle 2-2 berabere bitecek ve Fenerbahçe, ligde zirvedeki yerini koruyacak. Galatasaray ise ikinci sıradaki kalacak.

Ülker Stadyumu'nda Galatasaray önde

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Fenerbahçe kendi sahasında oynadığı son 4 karşılaşmada 1 galibiyet ve 3 mağlubiyet yaşadı. Sarı-lacivertli takım bu maçlarda 3 gol atarken kalesinde 7 gol gördü. Ülker Stadı'nda oynanan son derbiyi geçen sezon Galatasaray 3-0 kazanmıştı.