Lokomotiv'i menajerler yaktı !

Lokomotiv'i menajerler yaktı !

Rusya'nın Lokomotiv Moskova Kulübü'nün Finansal Fair Play cezasının, oyuncu menajerlerine ödenen paralardan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibiyle ilgili ilginç bir gerçek gün yüzüne çıktı. Finansal Fair Play kurallarıyla ilgili sıkıntılı bir süreçten geçen Lokomotiv Moskova için UEFA, 5 milyon euroluk tedbir kararı vermiş, bu miktarın 1,5 milyon eurosunun ödeneceği, kalan kısmın temin edilip edilmemesinin daha sonra karara bağlanacağı bildirilmişti. Ayrıca kadro kısıtlaması kararı da verilen yeşil-kırmızılıların, Avrupa kadrolarında ancak 22 oyuncuya yer verebileceğine hükmedilmişti.
 
Rus ekibine bu cezaları getiren mali yapıdaki bozuklukların ana nedeninin biraz farklı olduğu ortaya çıktı. Kulübün son yıllarda yaptığı transferlerde menajerlere ödediği paralar yüzünden gelir-gider dengesini tutturamadığı ve UEFA tarafından cezalandırıldığı belirlendi. Sadece 2012 yılında oyuncu menajerlerine 6 milyon euro ödendiği, bunun da üç yıl sonra gelen kararı etkilediği ifade edildi. Sonraki yıllarda da menajerlere akıtılan paraların aynen devam ettiği vurgulandı.  
 
Smorodskaya hedefte
 
Lokomotiv Moskova Başkanı Olga Smorodskaya, ortaya çıkan tablonun sorumlusu olarak gösteriliyor. Ülke tarihinin tek kadın kulüp başkanı Smorodskaya'nın, menajerlerle imzalanan tüm kontratlarda imzası olan kişi olduğu ve sorumluluğun kendisinde olduğu belirtiliyor.
 
Putin durumdan rahatsız
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de konuyla ilgili açıklamalarda bulunduğu ve rahatsızlığını dile getirdiğine dikkat çekiliyor. Putin'in yabancı oyuncuların kendi genç futbolcularının önünü kapadığı gibi böylesine büyük paralara mâl olmasına anlam veremediği belirtiliyor. Oyuncu maaşları ve menajerlere ödenen paralar konusunda dikkatli olunması uyarısı yaptığı ifade ediliyor.

Milliyet