Yıldızlar Karması maçının kanalı belli oldu !

Yıldızlar Karması maçının kanalı belli oldu !

'Şehitlere 'Saygı' Yıldızlar Karması maçı, TRT 1 ve TRT SPOR'dan canlı olarak ekranlara gelecek...

'Şehitlere 'Saygı' Yıldızlar Karması maçı ile futbol dünyasından bir çok isim bir araya gelecek. Her takımdan 1 yerli 1 yabancı futbolcunun yer alacağı 'Şehitlere 'Saygı' Yıldızlar Karması maçından elde edilecek tüm gelirler Beşiktaş ve Kayseri'de gerçekleştirilen hain terör saldırısında şehit ve gazi olanların ailelerine bağışlanacak. 'Şehitlere 'Saygı' Yıldızlar Karması maçı, TRT 1 ve TRT SPOR'dan canlı olarak ekranlara gelecek. Ayrıca diğer televizyon kanalları da TRT frekansı üzerinden maçı yayınlayabilecek.

'Şehitlere 'Saygı' Yıldızlar Karması maçı bu akşam ekrana gelecek.  son dönemde yaşanan terör saldırılarına karşı ortak bir duruş sergilemek amacıyla  Cumhurbaşkanı Erdoğan himayesinde bugün "Şehitlere saygı maçı"nda bir araya  gelecek Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı  başta olmak üzere futbol ailesi, Türkiye'nin son dönemde maruz kaldığı terör  saldırıları karşısında milletin yanında olduğunu göstermek ve teröre karşı ortak  bir duruş sergilemek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde  "Şehitlere saygı maçı" düzenleyecek.
 
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, bu çerçevede Spor  Toto Süper Lig'de yer alan kulüplerde forma giyen yerli ve yabancı oyuncular,  bugün Vodafone Arena'da bir dayanışma maçı yapacak.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşrif ederek başlama vuruşunu yapacağı maça,  Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig'de mücadele edecek kulüplerin başkanlarının  tamamı katılım gösterecek. Ayrıca, organizasyonda şehit aileleri, askerler, polisler, sanatçılar,  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları gibi her kesimden  izleyiciler yer alacak.
 
Organizasyonun sponsorluk gelirleri, bağışlar ve yayın haklarından  elde edilecek gelirler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla şehit  ailelerine bağışlanacak.
 
'Şehitlere 'Saygı' Yıldızlar Karması maçının kanalı belli oldu!
 
Vodafone Arena'da bugün yapılacak maç, saat 20.00'de başlayacak. Mücadele TRT 1, TRT SPOR'dan canlı olarak ekranlara gelecek. Ayrıca diğer televizyon kanalları da TRT frekansı üzerinden maçı yayınlayabilecek.
 
Etkinliğin 19.00 ile 20.00 saatleri arasındaki bölümü logosuz olarak  tüm kanallara verilecek, maç ise TRT1 tarafından canlı olarak yayınlanacak. Maçı diğer tüm kanallar da TRT logolu olarak canlı verebilecek. Vodafone Arena'nın 41 bin 600 kişilik kapasitesinin tamamının  dolmasının beklendiği etkinlikte sponsor ve bağışçı logoları, stat içi led  ekranlarında yer alacak.
 
Organizasyon kapsamındaki bağışlar, Türkiye Kulüpler Birliği Vakfının  TR71 0006 2001 0510 0006 2976 36 numaralı bağış hesabına yapılabilecek.
 
Stat kapılarının saat 15.00'te açılacağı etkinlikte, şehitler için  Kur'an-ı Kerim okunup, dua edilecek. Protokol konuşmalarının yapılacağı  organizasyondaki maç, saat 20.00'de başlayacak.
 
Yıldırım Demirören: Son olaylar, futbol ailesini de bir araya getirmiştir
 
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye'yi bölmek isteyenlerin amacına ulaşamayacağına vurgu yaparak, şunları kaydetti:
 
"Son olaylar, futbol ailesini de bir araya getirmiştir. Futbol ailesi olarak duruşumuzun, birlik ve beraberliğimizin örnek oluşturduğuna inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, 'Devlet, millet el ele' sloganıyla maç yapılacak. Her takımımızdan bir yabancı ve bir yerli oyuncuyla temsili maç oynanacak. Bu organizasyonun geliri, şehitlerimizin ailelerine bağışlanacak. Bu ülkeyi bölmeye çalışanlar, birlik ve beraberliğimizi bölemeyecek."
 
Gümüşdağ: Şimdiden 13,5 milyon lirayı bulduk
Kulüpler Birliği Vakfı ve İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, kısa süre içinde organizasyona yoğun bir talep olduğuna değinerek, "Şu an yoğun bir talep var. Sponsorların da muazzam ilgisi mevcut. Şimdiden 13,5 milyon lirayı bulduk." dedi.
 
Fatih Terim: Vicdani görevlerimizi de yerine getirmek zorundayız
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, vatan uğrunda hayatlarını kaybedenler için vatandaşlık ve vicdani sorumluluklarını yerine getirmek zorunda olduklarını bildirdi.
 
Şehitlerin emanetlerini korumanın vazifeleri olduğunu anlatan Terim, şöyle devam etti:
"Şehitlerimizin emanetlerini koruyup, onları kollayarak, sadece vatandaşlık değil vicdani görevlerimizi de yerine getirmek zorundayız. Bu caniliği yapanların ve bunda payı olanların, inandıkları her neyse onun içinde boğulmalarını diliyorum."
 
Şehitlere Saygı maçında yer alacak oyuncu ve teknik adamlar şöyle:
 
Futbolcular: Ousmane Viera, Bekir Yılmaz (Adanaspor), Landry N'Guemo, Soner Aydoğdu (Akhisar Belediyespor), Abdoulaye Ba, Gökay İravul (Aytemiz Alanyaspor), Samuel Eto'o, Serdar Özkan (Antalyaspor), Rajko Rotman, Musa Muhammed, Volkan Babacan, Yalçın Ayhan, Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir), Adriano Correia, Fabricio Ramirez, Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Beşiktaş), Harun Tekin (Bursaspor), Leonard Kweuke, Mehmet Akyüz (Çaykur Rizespor), Josef De Souza, Mehmet Topal (Fenerbahçe), Wesley Sneijder, Selçuk İnan (Galatasaray), Bruno Mota Miranda, Elyasa Süme (Gaziantepspor), Ahmet Çalık, Selçuk Şahin (Gençlerbirliği), Andre Poko, Mahmut Akan (Kardemir Karabükspor), Herolind Shala, Turgut Doğan Şahin (Kasımpaşa), Umut Bulut (Kayserispor), Jagos Vukovic, Ömer Ali Şahiner (Atiker Konyaspor), Erdal Kılıçarslan, Lukas Szukala (Osmanlıspor), Onur Kıvrak, Mehmet Ekici (Trabzonspor), Burak Yılmaz (Beijing Guoan).
 
Teknik adamlar: Tolunay Kafkas (Akhisar Belediyespor), Rıza Çalımbay (Antalyaspor), Abdullah Avcı (Medipol Başakşehir), Şenol Güneş (Beşiktaş), Hikmet Karaman (Çaykur Rizespor), Jan Olde Riekerink (Galatasaray), İbrahim Üzülmez (Gaziantepspor), Ümit Özat (Gençlerbirliği), Igor Tudor, Hari Vukas (Kardemir Karabükspor), Kemal Özdeş (Kasımpaşa), Aykut Kocaman (Atiker Konyaspor), Mustafa Reşit Akçay (Osmanlıspor).