Jamie Vardy'ye Van Persie benzetmesi

Jamie Vardy'ye Van Persie benzetmesi
Güncelleme:

İngilizler gelecek sezon yeni bir takımın formasını giymesi beklenen Jamie Vardy için '2. Van Persie olur' beklentisi içine girdiler.

İngiltere'de sezona damga vuran oyuncu olan Jamie Vardy ile Fenerbahçeli Robin van Persie arasında benzerlik kuruldu. Premier Lig'de attığı 22 golle, Leicester City'nin şampiyonluğa giden yolunda başı çeken 29 yaşındaki forvetin gelecek sezon hangi takımın formasını giyeceği merakla bekleniyor.

Ada'daki bir çok takımın transfer listesinde bulunan Leicester forveti için İngiliz basını tarafından, en olası iki durak olarak Manchester United ve Arsenal gösterildi. İki kırmızı-beyazlı ekibin Vardy tipinde bir forvetle kadrosunu güçlendirmenin hesaplarını yaptığı, oyuncunun Robin van Persie tipi bir transferle bu takımlardan birine transfer olabileceği belirtildi.

Jamie Vardy'nin hangi takıma gideceğinin, gelecek sezon Premier Lig'de hangi takımın şampiyon olacağını da belirleyebileceğine dikkat çekildi. 2012'de Manchester City'nin şampiyon olduğu, hemen bu sezonun sonunda Alex Ferguson'un Van Persie transferini gerçekleştirdiği hatırlatıldı. O sezon Manchester United'ın, Van Persie'nin de müthiş performansıyla şampiyonluğa ulaştığı, Vardy'nin de benzer bir etki yaratabileceği yorumu yapıldı.

Milliyet