2010 YILI GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ ÖDÜL TÖRENİ -BİLECİK DEFTERDARI ALPER: HER MAL VE HİZMET ALIŞVERİŞLERİ SONUNDA BELGE ALMAYI VE BELGE DÜZENLEMEYİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMELİYİZ

2010 YILI GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ ÖDÜL TÖRENİ     -BİLECİK DEFTERDARI ALPER: HER MAL VE HİZMET ALIŞVERİŞLERİ     SONUNDA BELGE ALMAYI VE BELGE DÜZENLEMEYİ ALIŞKANLIK HALİNE     GETİRMELİYİZ

Bilecik Defterdarı Mehmet Koray Alper, yapılan her mal ve hizmet alışverişleri sonucunda kesinlikle belge almayı ve belge düzenlemeyi alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Bilecik Defterdarı Mehmet Koray Alper, yapılan her mal ve hizmet alışverişleri sonucunda kesinlikle belge almayı ve belge düzenlemeyi alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Alper, Polisevinde düzenlenen 2010 yılı gelir ve kurumlar vergisi ödül töreninde yaptığı konuşmada, Vergi Haftası kutlamalarının kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin tüm kesimlere benimsetilmesi, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması ve mükellef- idare ilişkilerinin uyumlu hale getirilmesi amacıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Devletin, "eğitim, sağlık, güvenlik, savunma, bayındırlık, imar ve altyapı" gibi temel kamusal hizmetleri yerine getirmek zorunda olduğunu ifade eden Alper, şöyle konuştu:

"Bu hizmetleri yerine getirirken kamusal harcamalar yapılır. Bu harcamalar ancak vergi gelirleriyle finanse edilebilmektedir. Vergi bilincinin oluşmadığı, vatandaşın devletine karşı yükümlülüklerini yerine getirmediği bir ortamda temel kamu hizmetlerinin sürekli ve kalıcı olarak yerine getirilmesi mümkün görünmemektedir. İlimizde 7 bin 342 aktif vergi mükellefine hizmet verilmektedir. 2010 yılı içinde 262 milyon 296 bin lira vergi tahakkuku yapılmış, bunun 167 milyon 918 lirası tahsil edilmiştir. Tahsilat oranı yüzde 63'tür. Aynı dönemde genel bütçeden toplam 262 milyon 485 bin lira harcama yapıldı. İlimizde toplanan vergilerin yapılan giderlerin ancak yüzde 64'nü karşıladığı görülmektedir. Yapmış olduğumuz her mal ve hizmet alışverişleri sonucunda kesinlikle belge almayı ve belge düzenlemeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. Belge düzeni yerleştirilmeden kayıt dışı ekonomi ile mücadelede başarılı olunamaz."

Konuşmaların ardından kurumlar vergisi birincisi Bilecik Gökyar Mermer İnşaat Turizm Nakliyat şirketinin ödülünü Vali H. İbrahim Akpınar, ikinci Turgut Özen Mermer Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ödülünü Belediye Başkanı Selim Yağcı, üçüncü Pazaryeri Tarbes Tarım Ürünleri ve Besicilik AŞ'nin ödülünü Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, dördüncü Bilecik Çiftyıldız Mermer Oto Gıda İnşaat Taahhüt AŞ'nin ödülünü İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız, beşinci Osmaneli İpek İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ödülünü İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci verdi.

Gelir vergisi birincisi Turgut Özen'in ödülünü Defterdar Alper, ikinci Nezihe Özen'in ödülünü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Özünlü, üçüncü Bozüyük'ten Sabri Emir Köylüoğlu'nun ödülünü Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan, dördüncü Bilecik'ten Adnan Duman'ın ödülünü Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Şensoy ve beşinci Bozüyük'ten Burhan Delibaş'ın ödülünü Defterdar Yardımcısı Mustafa Karadeniz sundu.