ERDOĞAN: ŞİMDİ DE VATİKAN SÖZCÜSÜ OLDU

ERDOĞAN: ŞİMDİ DE VATİKAN SÖZCÜSÜ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli'de açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de bilim merkezi ile birlikte diğer eserlerin toplu açılışında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'na tepki göstererek "AP böyle bir karar alsa ne yazar almasa ne yazar" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Türkiye muasır medeniyetler seviyesine çıkıyor ve çıkacak. 

AP'NİN 'SOYKIRIM' KARARI

Papa yaptığı yanlışı düzeltmeden Avrupa Parlamentosu benzer bir hezeyanı sergiledi. 

AP böyle bir karar alsa ne yazar almasa ne yazar. Bir kulağımızdan girer öbür kulağımzdan çıkar. Buradan tüm dünyaya, bilhassa da Ermenilere seslenmek istiyorum. Bu meseleyi tarihi temelinden tamamen kopartarak siyasallaştırmak en çok Ermenilere zarar verir. Biz bu kararları alanların, bu yönde beyanlarda bulunanların asıl amaçlarının Ermenilerin hakkını, hukukunu korumak olmadığını gayet iyi biliyoruz. Yahu Ermenilerle yakından uzaktan alakası olmayanların bu açıklama haddine mi?

Türkiye'ye karşı hasmane amaçlarla yürütülen bu kampanyadan hiçbir şey çıkmaz. Yel kayadan ne götürebilir ki?

Bu işten Ermeniler çok zararlı çıkar. 

"MİLLET OLARAK ERMENİLERLE BİR MESELEMİZ OLMADIĞININ EN BÜYÜK İSPATI..." 

Millet olarak Ermenilerle bir meselemiz olmadığının en büyük ispatı bugün ülkemizde çoğu kaçak olarak yaşayan 80 bine yakın Ermeni nüfusudur. 

Bizimle ve kardeşlerimizle sorunu olan Ermeni diasporasıdır.

"ÖNCE KARABAĞ SORUNU HALLOLACAK"

Ermenistan'a kapımız hala açık. Sözde soykırım iddiaları ve Karabağ'ın işgali konusunda olumlu adımlar atmaları halinde kendileri ile hertürlü işbirliğine varız. Bu iradeyi, bu cesareti gösterecek Ermeni siyasetçileri ile, Ermenistan yöneticileri ile görüşmeye, konuşmaya daima hazırız ama önce Karabağ sorunu hallolacak.

Bizim duruşumuz net ama karşımızda çok farklı hesaplarla hareket eden bir kesim var. AP 'arşivlerinizi açın' diyor. Bizim arşivlerimiz zaten açık. Bunlar Türkiye'yi takip etmiyorlar ki. 

Elinizdeki belgeleri, dokumanları getirin ortak bir komisyon kuralım. Otursunlar meseleyi tüm yönleriyle araştırsınlar, değerlendirsinler. Objektif olarak adil bir hafızaya ulaşsınlar, biz de yolumuza devam edelim.


DEMİRTAŞ'A SERT SÖZLER

Terör örgütünün güdümünde siyaset yapan bir partinin genel başkanı çıkmış, Ermeni iddialarına iftiralarla sahip çıkıyor. 

Sokağın, vandalların sözcülüğünü yapıyordu. Şimdi de Vatikan'ın sözcülüğünü yapıyor. Bunlar kendi milletlerine bu kadar yabancılar. Bunlar dürüst değil. O yalanların onlara bir faydası olmaz. Şirin görünmeye çalıştıklarınız size sahip çıkmaz.

Parlamento başkanımız partileri ortak bir bildiriyle tepki vermeye davet ediyor. 3 parti imza atıyor ama terör örgütünün temsilcisi konumundaki parti imza atmıyor.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞART"

Yeni Anayasanın içerisinde başkanlık sistemi şart bunun için de 367 vekil gerekiyor, ben de 400 vekil verin dedim. Türkiye, başkanlık sistemine geçerse koalisyonda bile yer alamayacaklar. Parlamenter sistemin en zayıf noktalarından biri istikrar ve güven ortamını tehdit etmesidir. Türkiye hiçbir zaman denetimden uzak olmayacak. Parlamento yine olacak, başkanı da yönetimini de denetleyecek.