Son seçim anketinde HDP sürprizi

Son seçim anketinde HDP sürprizi

KONDA'nın son seçim anketine göre HDP %10,6 ile barajı geçerken AK Parti ise %45,4 oy oranında...

Konda Araştırma ve Danışmanlık (KONDA) tarafından Ocak 2015'de yapılan seçim anketi sonuçları açıklandı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra HDP Barajı 10.6 ile geçiyor, AK Parti ise %45,4.
 
KARARSIZLAR DAĞITILDIKTAN SONRA OY ORANLARI
 
Konda'nın son anketine göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra partilerin oy oranları şöyle oluştu:
 
AKP %45,4
CHP %23,3
MHP %15,1
HDP %10,6

1-233.jpeg

OYLARA GÖRE MİLLETVEKİLİ SAYILARI
 
Alınan oy oranlarına göre milletvekili sayıları ise şöyle dağıldı:
 
AKP 277 Vekil
CHP 120 Vekil
MHP 79 Vekil
HDP 74 Vekil

2-100.jpeg
 
Seçim anketinin sonuçlarına göre, kararsızlarda büyük bir artış var. Türkiye'deki seçmenin dörtte biri ya "kararsız" ya da "sandığa gitmeyi düşünmüyor". Konda'ya göre "seçmen kendisine seçenek bulamıyor, AK Parti'den soğuyan seçmenin muhalefete geçtiğine ilişkin bir bulgu yok". CHP ve MHP'nin seçmeninde ise partilerinin iktidara aday olamayacağı düşüncesi hakim. Ancak bir diğer muhalefet partisi olan HDP için aynı şey geçerli gözükmüyor. HDP bir önceki ay anketine göre oylarını %2,1 artırmış durumda. Kararsızlar dağıtılmadan bir önceki ankette 5.7 oy alan Halkların Demokratik Partisi, Ocak anketinde 7.8 olarak çıkıyor.
 
HDP BARAJI AŞAR MI?
 
KONDA'nın son ankete göre ise HDP % 10.6 ile Barajı geçiyor. 

3-048.jpeg

"KARARSIZLAR"DA BÜYÜK ARTIŞ
 
Ankette en çok dikkat çeken noktalardan biri de "kararsızlar"ın sayısının ciddi bir artış gösteriyor olması. Öyle ki Aralık 2014'te yüzde 19,3 olarak gözüken "kararsızlar", Ocak 2015'te yüzde 22'ye yükseldi. Kararsızlar partilerin aylara göre dağılımında yüzde 2.8'lik artışla diğer partilere ciddi bir fark attı.

Son seçim anketinde HDP sürprizi - Resim : 4

text-ad