Beşiktaş Belediyesi'nden Bilişsel Etkinlik Atölyeleri kapılarını açıyor

Beşiktaş Belediyesi 65 yaş üstü Beşiktaşlıların bilişsel fonksiyonlarını artırmayı hedefleyen Bilişsel Etkinlik Atölyesi 7, 14, 21, 28 Mart, 4, 18 Nisan ve 2 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Atölye Hakkında:

Bilişsel Etkinlik Atölyesi, 65 yaş üstü bireylerin bilişsel fonksiyonlarını artırmayı destekleyen farklı temaları içeren yapılandırılmış aktivitelerden oluşan grup bazlı bir atölye çalışmasıdır. Hafıza, dikkat, algılama, dil, akıl yürütme, bağlantı kurma ve problem çözme  becerilerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerden oluşan atölyede bireylerin faal ve etkin bir şekilde aktivitelere katılımları teşvik edilerek bilişsel becerilerinin korunması ve sürdürülmesine destek sağlanmaktadır. Aynı zamanda atölye kapsamında nefes ve gevşeme egzersizleri de uygulanarak katılımcıların hem ruhsal hem de fiziksel olarak zinde kalmaları da desteklenmektedir.

Atölye çalışmalarında İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Gerontoloji Bölümü 4.sınıf öğrencilerinden oluşan ve dernek bünyesinde stajlarını yapan öğrencilerin katılımcılar ile birlikte grup çalışmalarında yer alması ile kuşaklararası etkileşimin de desteklenmesi hedeflenmektedir.

Atölye Örnek Aktiviteler:

Zeka, hafıza ve kelime oyunları, bilgi yarışmaları, duyusal aktiviteler, sanal kültürel seyahatler ( “armchair travel”)

Katılımcı sayısı: En fazla 20 katılımcı

Süre: Haftada 1 gün 2 Saat

Yer: Beşiktaş Belediyesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Salonu veya Belediyenin uygun göreceği diğer bir mekan

Ekipman:                    

Sandalye, masa, projeksiyon, flipchart ve/veya yazı tahtası ve kalem ( Belediye tarafından temin edilecek)

Malzemeler:                

Tükenmez kalem, kağıt ( Belediye tarafından temin edilecek), diğer malzemeler Dernek tarafından temin edilecektir.

Atölye Akışı:

Atölyenin ilk 10 dakikasında nefes ve gevşeme egzersizleri uygulanır.  Daha sonra katılımcılar gruplara ayrılarak moderatörler eşliğinde bilişsel etkinlik çalışması yapılır.

Sonraki Haber