AB'den Türkiye'ye çok sert eleştiriler !

14 Aralık operasyonu Avrupa'nın gündeminden de düşmüyor.

14 Aralık operasyonu Avrupa Birliği'nin gündeminden düşmüyor. Avrupa Parlamentosu'nda 14 Aralık için özel oturum yapıldı. Türkiye karşıtları kadar Türkiye dostları da operasyonu sert bir dille eleştirdi. "Avrupalı Türkiye rüyamız kabusa dönüştü" yorumları yapıldı. Oturumda Türkiye'ye sağlanan fonların kesilmesi ya da üyeliğin askıyı alınması da önerildi.
 



ERDOĞAN AB'YE SERT ÇIKMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Aralık operasyonu ile ilgili eleştiride bulunan Avrupa'ya her konuşmasında sert sözlere yanıt verdi.

"AB İÇİNDEN BİRİLERİ ÇIKIYOR, PEŞİN HÜKÜMLER VERİYOR"

İşte Erdoğan'ın o açıklaması : Kurumlarımızı bu urlardan temizledik. Kaynaklarını kurutmaya devam ediyoruz. Dünyada bazı ülkelerde özellikle AB içinde birileri çıkıyor, peşin hükümler veriyor. Beyler geçti o günler. İstediğiniz manşeti atın, açıklama yapın. Biz kendi istikametimizi kendimiz belirleriz. Parmağını sallayarak Türkiye'ye akıl vermeye çalışanlar eski Türkiye'nin ne olduğunu anlasınlar. Türkiye size Mısır'ı anlatsın, sizlere Suriye üzerinden insanlık dersi verelim. Sen önce git AB içinde yükselen ırkçılığın hesabını ver. Kapattığınız gazetelerin hesabını verdiniz mi? Sabancı'yı öldüren o teröristi kaç kez yakaladınız. Elini kolunu sallayarak dolaşıyor.  Himaye ettiğiniz teröristlerin hesabını verdiniz mi? Türkiye sizin günah keçiniz değil. AB olarak önce aynaya bakmanız lazım. Mısır için susarlar. 17 Aralık 2004 tarihinde müzakerelere başlama kararı alındı. Özellikle son 10 yıl bizi oyalamanın gayreti içindeler. Biz AB'nin kapı kulu değiliz. Biz bir defa bir millet olma şuuru içerisinde alacaklarsa alırlar almayacaklarsa almasınlar. Mısır'da sustunuz, Ukrayna'da sustunuz. Ne zaman adaleti haykıracaksınız. Türkiye'de darbe girişimlerine destek oluyorsunuz.

 

Sonraki Haber