Çin korkusu Obama'ya 68 yıllık geleneği bozdurdu

"Çin korkusu" ABD Başkanı Barack Obama'ya kalacağı oteli değiştirtti.

ABD Başkanı Barack Obama’nın kalacağı otel Çinlilere satılınca “böcek koyarlar” şüphesiyle 86 yıllık gelenek bozuldu.

1929′DAN BERİ BİR GELENEKTİ

ABD başkanlarının 1929 yılından beri New York’a iş ya da özel gerekçelerle yaptıkları ziyaretlerde kaldıkları Waldorf Astoria otelinin, geçtiğimiz yıl Çinli bir işadamına satılmasından sonra, Beyaz Saray da harekete geçti. Başkan Obama ve ailesi, odalarına Çin gizli servisi tarafından “böcek yerleştirilmiş olabileceği” şüphesiyle 86 yıllık bir geleneği bozarak başka bir oteli tercih etti.

CIA UYARDI OTELİ DEĞİŞTİ

New York’a, kızları Malia, Sasha ve eşi Michelle ile birlikte gelen Başkan Barack Obama, Cuma gecesi Demokrat Parti için bağış kampanyasına katıldı. Cumartesi günü kızları ile birlikte Hamilton adlı müzikali izleyen Obama, Amerikan Gizli Servisi CIA’nın uyarısı ile de, ABD başkanlarının geleneksel olarak kaldığı Waldrof Astoria oteli yerine, BM ve ABD’nin BM Daimi Temsilciliği yakınlarında bulunan Millennium’s ONE UN otelde kaldı.

Waldorf Astoria otelinin geçtiğimiz yıl, yaklaşık 2 milyar dolara Çinli bir işadamına satılmasının ardından, Başkan Obama’nın “odaya böcek konulur” şüphesiyle böyle bir karar aldığı bildirildi.

Sonraki Haber