İçtiği meşrubat yüzünden ölümden döndü

İngiltere’de 4 yaşındaki minik bir çocuk içtiği meyveli meşrubat yüzünden nöbet geçirip bir anda elleriyle yüzünü tırmalamaya başladı ve ölümden döndü... Nedeni ise hastaneye kaldırılınca ortaya çıktı.

İngiltere'de şekerli gıda ve içeceklerin zararlarını bir kez daha gözler önüne seren bir olay yaşandı.

Ailesiyle birlikte dışarıda meyveli bir meşrubat içen 4 yaşındaki minik Albie hem kendisine hem de ailesine hayatının kabusunu yaşattı.

Oğlunu telaşla hasteneye götüren Beth, Albie’nin geçirdiği nöbeti, "korkunç ve yürek parçalayıcıyı" olarak tarif etti. Doktorların müdahelesinden sonra başına gelenleri anımsayan küçük Albie ise yaşadıklarını, “çok korkmuştum ve babamın beni kurtarmasını istedim" sözleriyle anlattı.

Doktorlara göre, Albie'nin yaşadığı krize yol açan özel katkı maddesi ne bir renklendirici, ne de bir gıda koruyucu. Küçük çocuğun yaşadığı kabusun sebebi, aslında gliserin.

Doktorlara göre gliserin, 4 yaşından küçükler tarafından tüketildiğinde olumsuz etkilere yol açabiliyor. 

İngiliz Gıda Standartları Ajansı’nın (FSA) Katkı Maddeleri depertmanı başkanı Adam Hardgrave, gliserin kullanılan içeceklerle ilgili olarak “işletmelerin ve ebeveynlerin özellikle yüksek tüketim durumunda tehlikelerin farkında olmaları” gerektiği üzerinde duruyor.

Hardgrave, açıklamasının devamında, "Ebeveynler mide bulantısı ve baş ağrısı gibi semptomları, başka faktörlere bağlayabildiğinden, gliserin zehirlenmesinin bildirilmemesi muhtemeldir. gliserin seviyelerini düşürmek için halihazırda adım atmış olan üreticilere müteşekkiriz” ifadelerine yer verdi.

Çocukların vücutları gliserin ile kandaki şeker kadar hızlı başa çıkamadığından, "şoka girme, düşük kan şekeri ve bilinç kaybı" gibi belirtilere neden olabilir.

FSA ayrıca, Albie'nin ilk gliserin zehirlenmesi vakası olmadığını, son beş yıl içinde "beş vakanın daha rapor edildiğini" açıkladı.

Sonraki Haber