İsrailli rehinelerin aileleri Erdoğan'a mektup yazdı

Hamas'ın elindeki İsrailli rehinelerin aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı. Mektupta, ''Bölgenin büyük güçlerinden birinin liderisiniz. Benzeri olmayan acı ve ızdıraba yol açan bu krize, insani bir müdahalede bulunmanızı istiyoruz'' denildi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310’dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu.

İsrail ordusuna göre, 7 Ekim’den bu yana 51’i Gazze içerisindeki çatışmalarda 6’sı da Lübnan sınırında olmak üzere 372 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde 4 bin 710’u çocuk ve 3 bin 160’ı kadın olmak üzere 11 bin 500 kişi öldürüldü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 200 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 76 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.

REHİNELERİN AİLELERİNDEN ERDOĞAN'A MEKTUP

İsrailli esirlerin aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı. CNN Türk'ün ulaştığı ve Erdoğan'dan yardım istenilen mektupta şu ifadeler yer aldı: "Eksalansları, 7 Ekim'de kaçırılan ve Hamas tarafından rehin tutulan rehinelerin ailesi olarak benzeri olmayan acı ve ızdıraba yol açan bu krize insani bir müdahalede bulunmanızı istiyoruz. Kaçırılmalarından beri sevdiklerimizle iletişim kuramıyoruz. Kendilerinden hiçbir haber alamadık.

"İNSANİ BİR İSTEKTE BULUNUYORUZ"
Bölgenin büyük güçlerinden birinin lideri ve Orda Doğu'da ve Müslüman dünyasında geniş etkisi olan biri olarak büyük destekte bulunabileceğiniz eşsiz bir konuma sahip olduğunuzu düşünüyoruz. Çocuklarımızın, kardeşlerimizin ve ebeveynlerimizin nerede olduklarını bilmiyoruz. Sağlık durumlarından ve hayatta olup olmadıklarından bile haberimiz yok. Korkunç bir acının esiriyiz. Sizin de bildiğiniz gibi zaman çok önemli. Bu yüzden sizlere tüm gücünüzle rehinelerin hayatta olduğuna dair herhangi bir işaret vermeniz, tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için aracı olmanız ve derhal salıverilmelerini sağlamak için sizden insani bir istekte bulunuyoruz"

Sonraki Haber