Kadirov'dan infaz açıklaması !

Çeçenistan Devlet Başkanı Kadirov, IŞİD'in Çeçen bir kişinin kafasını kesmesindan sonra IŞİD'e meydan okudu.

IŞİD, Suriye'de Rus ajanı olduğunu iddia ettiği bir Çeçen'in kafasını kestiğini gösteren bir video yayınladı. Görüntüler sonrası açıklama yapan Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, "Bunu yapanlar, fazla yaşayamayacak" dedi.

Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren terör örgütü IŞİD son olarak yayınladığı bir video görüntüsünde bir Çeçen'in kafasını kesiyor.

Video görüntülerinde, Rus ajanı olduğunu itiraf eden bir kişi Çeçen olduğunu belirtiyor. Kurban Rusça konuşan bir militan tarafından kafası kesilerek, vahşice öldürülüyor. IŞİD, kafasını keserek öldürdüğü Çeçen'i Rus istihbarat örgütü FSB adına ajanlık yapmakla suçladı. IŞİD'in yayınladığı videoya Çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadirov'un tepkisi sert oldu.

Kadirov, "Bu adamı öldüren kişi, bilmeli ki, fazla yaşayamayacak" dedi.

KADİROV KİMDİR?

Çeçenya Cumhuriyeti'nin ikinci devlet başkanı Alu Alkhanov'un ölümünden sonra Vladimir Putin'in desteği ile Çeçenya Cumhuriyeti devlet başkanı olmuştur.  
 
Muhalifleri tarafından Çeçen direnişini kırmak için Putin tarafından desteklendiği belirtiliyor.

Devlet başkanı olmadan önce başbakanlık görevini de yapmıştır. Birinci Rus - Çeçen Savaşı'nda babası Ahmet Kadirov ile Ruslara karşı direnmiş, İkinci Rus - Çeçen Savaşı'nda ise Rusların tarafına geçmiştir.

2004 yılında Vladimir Putin tarafından Rusya Federasyonu Kahramanlığı Madalyası verilmiştir. Kadirov evli ve beş çocuk babasıdır.

Sonraki Haber