Türk mürettebatı taşıyan gemi saldırı sonucu battı

Çin'de 16'sı Türk, 21 mürettebatlı Marshall bayraklı bir gemi battı. Denizcilik Genel Müdürlüğü batan gemideki Türk mürettebatın sağlık durumu ile ilgili son bilgileri paylaştı.

Okyanusya ülkesi Marshall Adaları Cumhuriyeti bayraklı Omega gemisi Çin'in Şangay kenti açıklarında meydana gelen çatışma sonucu battı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü, gemide bulunan 16'sı Türk 21 denizci için Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile Çinli yetkililer arasında görüşmelerin başladığını açıkladı.

 Çin'de Şangay açıklarında OMEGA ve MIRABELLA isimli gemiler çatışmaya girdi. Çatışmada sonucu batan gemideki Türk mürettebat can filikasıyla gemiyi terk etti.

Denizcilik Genel Müdürlüğünden olayla ilgili şu açıklama yapıldı:

"AAKK Merkezimizce, Şangay MRCC ile yapılan görüşmede Marshall bayraklı OMEGA gemisinin MIRABELLA isimli gemi ile Şangay açıklarında çatışma sonucu battığı, can filikası ile gemiyi terk eden 16'sı Türk 21 denizcinin natan gemi tarafından denizden alındığı öğrenilmiştir.

 Geminin 3. Kaptanı ile görüşme sağlanmış olup sağlık durumları iyi olan denizcilerin gemiden tahliyesi için Dışişleri Bakanlığımız ve MRCC Çin ile koordine sağlanmaktadır. Geçmiş olsun."

Sonraki Haber