Alibaba'dan Türkiye'ye 2 milyar dolarlık yatırım planı

Çinli e-ticaret devi ve Trendyol'un ana ortağı olan Alibaba, Türkiye'ye iki milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Çinli e-ticaret devi ve Trendyol'un ana ortağı olan Alibaba, Türkiye'ye iki milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Alibaba Grup Başkanı Michael Evans, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Alibaba Grup Başkanı Michael Evans, “bugüne kadar Trendyol aracılığı ile Türkiye’ye 1,4 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını” ve “Trendyol’un uluslararası büyüme stratejisini desteklediklerini” söyledi.

Alibaba Grup Başkanı Michael Evans, Türkiye'de yapmayı planladıkları yatırımlara ilişkin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi vererek, bu kapsamda, Ankara'daki veri merkezi ile lojistik merkezi ve İstanbul Havalimanı'nda hayata geçirdikleri ihracat operasyon merkezi gibi yeni yatırımlara yönelik detayları paylaştı.

Türkiye’nin, dünyanın lider e-ihracat ülkesi olma potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Evans, Türkiye'ye gelecek dönemde 2 milyar dolarlık yatırım planları olduğunu ifade etti. Yatırımın gerçekleşeceği dönem ise belirtilmedi.

Alibaba 2018 yılında Trendyol’a yatırım yapma kararı almıştı. Trendyol’dan yapılan açıklamaya göre ise Çinli şirketin mevcut payı yüzde 76,1 seviyesinde bulunuyor.

Sonraki Haber