Gençler sevgili değil iş peşinde

Türkiye'de genç nesilin Avrupalı yaşıtlarına oranla 2,5 kat daha fazla iyimser olduğu ve liseden itibaren iş aradığı ortaya çıktı.

Global Girişimcilik Haftası kapsamında bu yıl 5’incisi düzenlenen Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu’nda (G3) Pegasus Havayolları Başkanı Ali Sabancı, Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Akfen Holding Başkanı Hamdi Akın gibi iş dünyasının önde gelen isimleri ile 710 girişimci adayı bir araya geldi. 90 yatırımcının, adaylara birebir fikir verdiği bu yılki toplantıda, en dikkat çeken gelişme, ticarileşecek fikri olan katılımcıların ‘ yaş seviyesi’ oldu. 37 lise öğrencisinin katıldığı forumda, gençlerin ilgisi ise Ali Sabancı ile Acun Ilıcalı üzerinde yoğunlaştı. Katılımcıların 318’ini kadınlar, 392’sini erkekler oluştururken, 15-18 yaş arasındaki 37 genç, fikirleri ile ilgili mentorlardan yardım aldı. Yine katılımcıların 294’ü 18-26 yaş arasındaki üniversite öğrencilerinden oluşurken, 35 yaş üstü girişimci sayısı da 164 oldu.

Kurulan masalarda en büyük ilgi gören isimlerden olan Ali Sabancı izlenimini, “Bu yıl beşincisini yapıyoruz ve her geçen yıl daha az Selfie çekiliyor” diye açıkladı. Bu yıl gençlerin ilgisinin kendisini şaşırttığını kaydeden Sabancı, “Amacımız gençlere girişimciliğin bir alternatif olduğunu anlatabilmek ve onları ‘sen neden bir girişimci olamayasın’ diye düşündürebilmek” dedi.

Vodafone’un 9 ülkede yaptığı ‘girişimcilik’ araştırmasının sonuçlarını açıklayan Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, Türkiye’nin girişimci potansiyeli ile Avrupa’nın önüne geçtiğini söyledi. Türk gençlerin geleceğe Avrupalı gençlere göre 2.5 kat daha iyimser baktığını açıklayan Buruk, Türk gençlerin 3’te birinin dijital mecranın daha geniş iş alanı yarattığına inandığını dile getirdi.

Sonraki Haber