Milli Piyango'da ihale tarihi belli oldu

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango için ihaleye çıkılacak tarih konusunda bilgi vererek, "Mayıs başında ilana çıkacağız" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango İdaresinin özelleştirilmesine ilişkin, "Şartname hazırlıkları biter bitmez ilana çıkacağız. Aynı zamanda özelleştirmeye esas değerleme çalışmaları da devam ediyor. Bunlar biter bitmez mayıs ayı içerisinde ilana çıkmayı planlıyoruz" dedi.

Ağbal, makro ekonomik gelişmeler ve 2016 yılı ocak-mart dönemi merkezi yönetim bütçe gerçekleşmelerine ilişkin Vergi Denetim Kurulu Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Milli Piyango İdaresinin özelleştirilmesine ilişkin soru üzerine Ağbal, özelleştirme çalışmalarına süratle devam ettiklerini söyledi.

En kısa sürede, en hızlı şekilde Milli Piyango ihalesini yeniden yapacaklarını anlatan Ağbal, bu konuda daha önce yapılan ihalelerde elde edilen tecrübeleri dikkate aldıklarını dile getirdi. Ağbal, şöyle devam etti:

"Yatırımcılarla Özelleştirme İdaresi Başkanlığımız, Maliye Bakanlığımız bir araya geldi. Yatırımcılarla özelleştirme sürecine ilişkin beklentileri konusunda değerlendirmeler yapıldı. Bütün bu değerlendirmelerden sonra ilk adım olarak Milli Piyango İdaresinin bu konuyla ilgili yönetmeliğinde bir değişiklik yaptık. Özellikle yönetmelikte yaptığımız değişikliklikler ihaleye daha fazla yatırımcının gelmesini amaçlamaktadır. Hem ihale süreci, hem özelleştirme süreci hem de özelleştirme sonrası operasyonel dönemde yapılacak iş ve işlemler konusunda önemli iyileştirmeler yapıldı."

Ağbal, söz konusu yönetmelikte yapılan değişikliklerin özellikle yatırımcılar açısından olumlu değerlendirildiğini belirtti.

- "Mayıs ayı içerisinde ilana çıkmayı planlıyoruz"

Şu anda iki kanaldan çalışmaların devam ettiğini bildiren Ağbal, bir şartname hazırlanması gerektiğini, şartnamede de karar verilmesi gereken önemli konular bulunduğunu, bunlarla ilgili toplantılar yaptıklarını kaydetti.

Özelleştirme sürecinin daha olumlu seyretmesini, daha fazla yatırımcının bu özelleştirme ihalesine gelmesini sağlayacak şekilde şartnamede de bir takım iyileştirme kararı aldıklarını vurgulayan Ağbal, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Milli Piyango İdaresi ile birlikte şartname hazırlıklarını devam ettirdiğini belirtti.

İhale Komisyonunu da oluşturduklarını hatırlatan Ağbal, "Şartname hazırlıkları biter bitmez, inşallah mayıs ayı başında diye tahmin ediyorum, bir gecikme olmazsa ilana çıkacağız. Aynı zamanda özelleştirmeye esas değerleme çalışmaları da devam ediyor. Bunlar biter bitmez mayıs ayı içerisinde ilana çıkmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Sonraki Haber