"Türkiye'nin İş Gücüne Katkı Sağlayacağız"

İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Elbirlik:- "Yuasa markalı ürünlerin Türkiye’de üretimini gerçekleştireceğiz ve Türkiye’de iş gücüne katkıda bulunacağız"- İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktör Vekili Hashimoto:- "Türkiye, bulunduğu coğrafya açısından bizi

İSTANBUL (AA) - İnci Akü’nün, Japon GS Yuasa ile ortaklığından doğan İnci GS Yuasa, ulusal ve uluslararası pazarlarda etkinliğini artırırken Türkiye'deki iş gücüne de katkı sağlamayı hedefliyor.

İnci GS Yuasa'nın Türk ve Japon yöneticileri, Grand Hyatt İstanbul Otel'de düzenlenen basın toplantısında yeni hedeflerini açıkladı.

Önceliği kapasite artırma çalışmalarına vereceklerini belirten İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, 5 yıllık vadede yapılacak yatırım tutarının toplamda 200 milyon TL'yi bulacağını söyledi.

6 Ekim 2015'te İzmir'de atılan imza ile Türkiye'nin küresel anlamda büyük bir yatırımcı kazandığını vurgulayan Elbirlik, bunun İnci Akü için olduğu kadar Türkiye ekonomisi için de değer taşıdığını vurguladı.

Ortaklıktan kısa bir süre sonra Türkiye ve Avrupa pazarı için güçlü hedeflerle yola çıktıklarını belirten Elbirlik, önümüzdeki 5 yıl için planlarını şöyle açıkladı:

“Starter ve endüstriyel fabrikalarımızın kapasitesini güçlendireceğiz ve 5 yıllık süreçte toplam kapasitemizi 2 katına çıkaracağız. Toplam 200 milyon TL yatırım hedefliyoruz. Yatırımımızın yüzde 50'sini teknoloji gelişimi alanında kullanacak, kapasite artırma çalışmalarıyla istihdam rakamımızı 5 yılda 2 katına çıkaracağız.Türkiye’deki iş gücüne de katkı sağlayacağız. Geçen yılın ikinci 6 aylık döneminde satış gelirimizde yüzde 3 büyüme oldu. Hedefimiz 5 yıl içinde toplam satış gelirimizi 3 katına, ihracat satış gelirimizi ise 4 katına çıkarmak.”

Elbirlik, “Mevcut ürünler yanı sıra GS Yuasa’nın öncelikli olarak Yuasa markalı ürünlerinin Türkiye’de üretimini gerçekleştireceğiz. İnci GS Yuasa olarak önümüzdeki 5 yıl içinde satış gelirlerimizi 3 katına çıkarmayı Türkiye’de satılan her 4 starter aküden 1’ini, endüstriyel alanda ise her 3 aküden 1’ini üretmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) araştırma sonuçlarına göre 6 yıldır sektörün ihracat lideri unvanını sürdürdüklerini belirten Cihan Elbirlik, “Önümüzdeki 5 yılda, GS Yuasa’nın global gücüyle birlikte mevcut yurt dışı pazarlarda markalaşma çalışmalarımızı güçlendirecek ve pazarda daha güçlü bir konuma geleceğiz. Amacımız ihracat satış gelirlerimizi 4 katına çıkarmak” diye konuştu.

İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktör Vekili Yuji Hashimoto da “Türkiye, bulunduğu coğrafya açısından bizim için anahtar ülke. Sektörünün İnci Akü ile yaptığımız ortaklığı çok önemsiyoruz. Her iki şirketi de stratejik olarak güçlendirecek bu ortaklığı geliştirmek ve büyütmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.Üretim yerlerinin genellikle Asya'da olduğunu belirten Hashimoto, bu sebebten dolayı Türkiyeye yatırım yaptıklarının altını çizdi.

Sonraki Haber